6 Април, 2017 19:38 2 988 0

Дузина бебета гепарди доволно мъркат във Вирджиния (ВИДЕО)

  • гепарди-
  • бебета-
  • малки-
  • смитсониън

Два женски гепарда родиха в рамките на една седмица

Дузина бебета гепарди доволно мъркат във Вирджиния (ВИДЕО) - 1
Снимки: Smithsonian national zoo

Началото на пролетта донесе радост и много емоции за служителите на Института по консервационна биология в Смитсониън. В рамките само на една седмица те приветстваха на бял свят две котила гепардчета, които замяучиха с тънките си гласчета.

Два женски гепарда станаха горди майки на общо 12 зверчета. Тригодишната Хепи (Щастие) роди пет здрави малки на 23 март, а само 5 дни по-късно, 7-годишната Мити роди още седем малки, два, от които за съжаление не оцеляха, заявяват служителите в института с тъга.

Но 10-те здрави малки са жизнени и се развиват нормално, казват от института. Те се раздват на нежните грижи на своите майки и лакомо сучат.

Дузина бебета гепарди доволно мъркат във Вирджиния (ВИДЕО)

Всяко (очарователно космато и пухкаво) дребосъче играе значима и важна роля за подобряването на генетичното здраве на гепардите, отглеждани в изкуствена среда от хората и дава надежда за оцеляването на вида като цяло, се казва в съобщени, публикувано от учените на Фейсбук страницата на института.

Оцелелите малки вече се радват на грижите на служителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА