Last news in Fakti

18 Май, 2017 23:35 2 297 0

Баба Виница от село Пчеларово повали един век

  • виница-
  • село пчеларово
Баба Виница от село Пчеларово повали един век - 1

Исмет ИСМАИЛ

Баба Виница Димитрова от чернооченското село Пчеларово повали сто лазарника.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман посети столетницата в дома й и я поздрави по случай нейния вековен юбилей. Той поднесе искрените си благопожелания и приветствия за здраве, дълголетие и спокойни старини. Зарадва я с дарове и букет с пъстри цветя.

Баба Виница е коренячка от Пчеларово. На 16-годишна възраст се влюбва в бай Йордан от същото село, който дълги години е бил войник. От този щастлив брак се раждат двамата им сина - Гошо и Петър. Бай Йордан се споминал през далечната 1983 г. Сега за нея грижи полагат синът и Гошо Гогов и снахата Въла Гогова.

Днешни дни баба Виница се радва на 4 внука, 6 правнуци и 2 праправнуци.

Самата столетница е била много будна жена. През целия си живот се е занимавала със земеделие и се е грижила за дома и децата. Била е ударник по отглеждане на тютюн. Никога не е боледувала от сериозна болест.

Синът й Бай Гошо споделя, че дълголетието при тях идва от дедите й. Тя е била третата столетница в рода

Да честитят празника на юбилярката се събра част от голямата фамилия.

Жителка на Пчеларово повалила един век получи поздравления и от кмета на селото - Маргарита Стойкова, съседи и познати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА