Last news in Fakti

1 Декември, 2011 15:24 715 2

Здравната каса затяга контрола над лекарите

  • нзок-
  • лекар

Националната здравноосигурителна каса ще въведе нов механизъм за контрол на лекарите, работещи в извънболничната и болнична медицинска помощ, съобщиха от пресслужбата на НЗОК.

Експерти ще изработят критерии за проследяване на резултатите от лечението на пациентите.

Контролът ще се извършва чрез данни от интегрираната информационна система на НЗОК. С тяхна помощ ще може да се проследи какво е състоянието на пациента след неговата хоспитализация, да се проследи има ли рехоспитализации и в какъв период са настъпили, има ли степен на инвалидизация и дали е диспансеризиран.

В извънболничната помощ пък ще се проследяват резултатите от профилактиката, формирането на рискови групи и диспансеризацията на пациентите.

Новите моменти в контрола ще дадат възможност да се проследи дали на пациентите се осигуряват своевременно качествени медицински услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Нищо ням да стане, защото гарван гарвано око не вади!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Касата няма интегрираната информационна система, има само дезинтегрираната информационна система.