Last news in Fakti

1 Декември, 2011 19:49 2 636 0

Отбелязахме Деня за борба с ХИВ/СПИН

  • хив-
  • спин
Отбелязахме Деня за борба с ХИВ/СПИН - 1
Сничка: БГНЕС

В цялата страна днес по различен начин отбелязахме Световния ден за борба с вируса на ХИВ/СПИН. В столицата млади хора се събраха пред стълбите на СУ „Св. Климент Охридски”. Със запалени свещи те образуваха символичната червена лента, с която се изразява съпричастност към засегнатите от вируса.

Много млади хора показаха съпричастността си към заразените с коварната болест и издигнаха червената символична лента в центъра на Благоевград. Насреща с представители на неправителствени организации и държавни институции бяха обсъдени дейностите, проучванията и изследванията, които се извършват в насока превенцията и контрола на ХИВ/СПИН, съобщава местната информационна агенция „Е-79”.
В Пловдив пък активисти раздаваха презервативи срещу прегръдка, а Кметът на Иван Тотев преряза лентата на новия здравно-информационен център в "Столипиново".

Приблизително 60% от новорегистрираните случаи на заразени с вируга  са открити благодарение на дейността на Кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) и неправителствените организации под-получатели на средства от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА