9 Юни, 2017 00:16 3 125 0

Яжте орехи за здраве

  • орехи-
  • грама-
  • здраве

100 г. на седмица се отразяват чудесно

Яжте орехи за здраве - 1

Обичате ли орехи? В такъв случай сигурно ще ви е интересно да узнаете каква полза за здравето носят 100 г орехи на седмица. Специалисти от Испания, изучаващи влиянието на средиземноморската диета върху човешкото здраве, провели изследване с участието на повече от 7000 испанци на възраст от 55 до 90 години с повишен риск от развитие на сърдечносъдови заболявания, пише Блиц.

Специалистите фиксирали колко орехи употребяват участниците.

Оказало се, че 100 г орехи – или всякакви други ядки, седмично снижават с 55% риска от преждевременна смърт от сърдечносъдови заболявания и с 45% опасността от смърт вследствие на заболяване от рак.

Причината е, че ядките са богати на полиненаситени мастни киселини, микроелементи и витамини. Те съдържат фенолни киселини, полифеноли и фитостероли. Всичко това оказва противовъзпалителен ефект, снижава оксидативния стрес, подобрява състоянието на съдовете и регулира нивото на захар в кръвта.

Най-полезни сред ядките са орехите – в тях е най-високо нивото на алфалиноленова киселина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА