Last news in Fakti

9 Декември, 2011 17:22 3 260 23

Изземване на имущество при неплатени здравни вноски иска Константинов

  • здравни вноски-
  • стефан константинов-
  • стенограма-
  • министерски съвет
Изземване на имущество при неплатени здравни вноски иска Константинов - 1
Снимка: БГНЕС

Драстични санкции за неплащане на здравни осигуровки предлага здравният министър Стефан Константинов по време на правителственото заседание проведено на 7 декември. Това става ясно от стенограмата, публикувана от Министерски съвет.

"За неосигурените трябва два подхода: едните, които имат някакъв доход, а не са си го платили, драстично увеличаване на санкциите. Но след това Националната агенция по приходите трябва да им ги събира тези неща, включително ако трябва да им продава имущество. Просто трябва да бъдат тълкувани като длъжници на държавата, а тези, които са социално слаби, вече да се намери някакъв начин да им се компенсира основният пакет, който им покрива касата", посочва Константинов.

БОЙКО БОРИСОВ: Сега е моментът да го направиш, не догодина, а още тая година. Сядате, приготвяте го. Имаш пълна подкрепа. Така или иначе, дали сега ще има една стачка повече или две…
СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ: Те няма за какво да стачкуват тук, това е добро за всички.
БОЙКО БОРИСОВ: Направи го тогава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xxxxx

    1 0 Отговор
    Браво, даже и на съд - само не и докторите убийци.
  • 2 me4е

    3 0 Отговор
    А изземване на имуществото на доктори, когато убиват пациент - става ли?????? То....не може само едното да се гледа!!!
  • 3 николай дернев

    3 0 Отговор
    може и смъртна присъда за неплатени осигуровки.....този не е добре с главата
  • 4 дянко

    2 0 Отговор
    не е зле да се помисли и за затвор, не е студена зимата но си е друго на топло пък там има лекар.
  • 5 Николай Георгиев

    2 0 Отговор
    Типично за "гинеколог" !Да вземе и да се прегледа на психолог !1989 г.се дипломира, а през 1995 г. придобива специалност ...доста време е учил .
    В Бг е министар да се сабуди,не е в Тунис...
  • 6 Mal ii

    2 0 Отговор
    Този човек наистина не е добре! А защо трябва да има само ЕДНА здравна каса - МОНОПОЛИСТ?? До кога ще узаконяват държавния рекет? Май е вярно, че доктор е диагноза, а не професия....
  • 7 nedjalkov

    3 0 Отговор
    гади ми се от тоя
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ру

    1 0 Отговор
    това прилича на безпомщост от страна на правителството. защо да палащат хора които не са ползвали, защо не се направи системата с натрупване и да може да дам на когото пожелая от натрупаните сдерсва а ги разпределят както си искат
  • 10 Иво

    1 0 Отговор
    И откъде да имам пари да си внасям осигуровките като от една година съм безработен и каква е моята вина че обикалям по интевюта и никой не ме наема на работа?
  • 11 Осигурен

    2 0 Отговор
    Съгласен, ама искам и иземване на имуществото на доктори/здравни заведения поискали ми допълнителни пари след като съм осигурен! То тия се видя колко струват...
  • 12 Juli

    4 0 Отговор
    Не съм съгласна да плащам за нещо което не ползвам. Това трябва да става доброволно. Ако човек не желае да ползва тези некадърници,които избиха сума ти родилки преди месец, защо да им пълни джобовете. Лекар е призвание, но в България лекари в този смисъл май вече няма.
  • 13 соти

    1 1 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ ть-------ар ТОЯ само като го видях и мога да ви кажа диагнозата му-ОЛ_______ИЯ ЗА какво да ви плащам бе? Това е рекет!!!!Неискам да се лекувам при вас Като се разболея-веднага у Срьбско Повярвайте ми по-евтино ми излиза и по-качествено лекуват!!!!!
  • 14 авраам

    0 0 Отговор
    Е нема такава наглост . Сега да обясня какво значи длъжник : дължиш пари на близката бакалия щото си взел да речем кашкавал на вересия -тогава си длъжник . А какво съм взел от здравната каса че да съм длъжник?!?! Като се разболея казвам на регистратурата какъв е проблема, ПЛАЩАМ СИ ТАМ и ще се избият лекарите кой да ме приеме
  • 15 777

    1 0 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРИТЕ С НАС БЕ ??КАТО 2/3 ОТ НАРОДА Е БЕЗРАБОТЕН А ОСТАНАЛИТЕ ИМАТ ДОХОДИ КОЛКОТО ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД И ЗА КОЕТО СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ ,КАКВИ ОЩЕ САНКЦИЙ ИСКАТЕ? ХАЙДЕ ДА СЕ СМЕНИМ БЕ КРАДЦИИЗЛЕЗ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА БЕ УМНЬО ЕЛА И СТАНИ БЕЗРАБОТЕН А НИЕ ЩЕ ОТИДЕМ НА ТВОЕТО МЯСТО ! 100% ЩЕ СВЪРШИМ ПОВЕЧЕ РАБОТА ОТ ТЕБ И 100% ПО ДОБРИ ЗАКОНИ ЩЕ СЪТВОРИМ! НЕ ЩЕШ ЛИ ДА ТИ ПЛАЩАМЕ И ЗА ВЪЗДУХА КОЙТО ДИШАМЕ И ЗАТОВА ЧЕ СМЕ СЕ РОДИЛИ БЕЗ ДА ТЕ ПИТАМЕ? ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ТИ ПЛАЩАМ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ ИЛИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ЗА ДА МОЖЕ ЛУМПЕНИ КАТО ТЕБ ДА ТЪНАТ В РАЗКОШ И КРАДЪТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ .
  • 16 ГОСТ

    0 0 Отговор
    доктор,лекар,санитар.......=рекетьор,недай си боже човек да отиде на операция,си искат спонсорство/дарение/за работата която са се клели да вършат/???????/то и българите сме като брашнян чувал,колкото и да ни бухат,пак ще пускаме...каквото имаме и ни е останало,а и не е виновен този дето яде баницата,а този дето му я дава/без значение по какъв начин/ :))
  • 17 СССР

    0 0 Отговор
    а аз си спомням как едно време крещяхте по площадите и викахте с цяло гърло демокрация демокрация и смърт за комунизма е на ви сега демокрацията направо от америка специялно за вас както казах и преди това е само началото има и още от тяхната специялно разработена програма за вас която има много интересна цел нищо добро и неочаквайте от 89г насам някой дали се замисля за всичките тези години защо няма напредък или подобряване а напротив обедняване и затъване в мизерия и най стршното зависимост представяте ли си българия да е зависима така като чели е бедна държава която няма нищо и кой направи така че тя да няма нищо вече така че да е зависима от чичо сам и да му играе по свирката иначе как си го представяте бай уоарлик да се меша така в управлението ами има си много хубава и основателна причина за това
  • 18 ГЮРО

    0 0 Отговор
    А ДАЛИ ДА НЕ СЕ ИСКА ИЗЗЕМВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И НА КОРУМПИРАНИТЕ ЧИНОВНИЦИ - МАФИОТИ, КОИТО КРАДАТ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА, КОИТО КРАДАТ НАШИТЕ ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ И ОТКЛОНЯВАТ СРЕДСТВА ОТ СЪЩАТА ТАЗИ ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНА КАСА? ВЪПРОСЪТ МИ Е КЪМ МИНИСТЪРА И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ПРЕДЛОЖЕНИЕТО СЪЩО! КРАЙНО ВРЕМЕ Е И КОРУМПИРАНИТЕ И КРАДЛИВИ ЧИНОВНИЦИ ДА СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА!
  • 19 никой

    0 0 Отговор
    аз пък искам преслава ама няма.....
  • 20 червен дедо

    0 0 Отговор
    Прещяло и се на овцата да види какво е извън кошарата - ама никой не и казал за вълците, липсата на покрив и сено през зимата...
    Малко и нашто същото - демокрация (свобода), ма то за това не е за всеки... Едно време в америка като премахнали робството и за негрите станало по зле. Без покрив, ядене и работа... Е, то с нашето робско самосъзнание и прехода - същото. Като сме народ за желязна ръка, къде се редим за ...?! Абе сърбайте си попарата...демократи!:))
  • 21 иван

    0 0 Отговор
    само едно мога да кажа безсрамници нестига и лекари ами и министри уморихте много хора които нямат пари а доктори вземат за едно раждане по 500лв а за други операци и пове4е на тях кои штеим турси сметка хората земат заеми за раждане а доктор ходи на лов джип мерцедес и оптика 8 бона за него няма закони
  • 22 Хюсеин Дерели

    0 0 Отговор
    .... , ами съблечете го и го оставете ГОЛ ЧОВЕКА , накарайте го сам да си сложи бесилото и .......

    ..... КРЪВОПИЙЦИ !
  • 23 Теодора Тодорова

    0 0 Отговор
    Ами тъй и тъй убиват старите хора,които не могат да си плащат операциите,що да не оставят бездомни и бедните,дето нямат пари за здравето си! Убийци!