Last news in Fakti

14 Декември, 2011 14:51 611 1

ГЕРБ е дала 58 000 лв. за лечение на деца

  • герб-
  • лечение-
  • деца-
  • красимир велчев-
  • глоби-
  • депутати
ГЕРБ е дала 58 000 лв. за лечение на деца - 1
Снимка: БГНЕС

Над 58 000 лева от санкции за неизрядни депутати е превела парламентарната група на ГЕРБ като дарения по сметки за лечение на деца.

Такива помощи са получили 15 деца, страдащи от церебрална парализа и мускулна дистрофия, дадени са пари на детски градини и на дом за сираци.

Това обяви пред журналисти в НС председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Средствата са от санкции на депутати от управляващото мнозинство, които отсъстват от работа по неуважителни причини.

От началото на годината от глоби на собствените си депутати ГЕРБ са събрали общо над 66 хиляди лева. Допълнително около 1, 2 млн. лв. от държавната субсидия за партията са били преведени във фонда за лечение на деца, разясни още Красимир Велчев.

Други около 220 хиляди - за лечението на дете на журналистка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Гепят милиарди, а на децата дали 58хил.!? Е, пак добре, че не са ги дали към орязания бюджет на МВР, където на десет служителя един пише статистика, а девет са му началници.