Last news in Fakti

15 Декември, 2011 14:21 694 1

380 деца са лекувани в чужбина през 2011

  • лечение-
  • чужбина

Близо 9,7 млн. лв. са отпуснатите средства

От началото на годината Фондът за лечение на деца в чужбина е финансирал лечението на 387 малчугани. Отпуснатите средства са близо 9,7 млн. лв., съобщават от Министерство на здравеопазването.

За сравнение през 2010 година структурата е помогнала на 270 деца, като за тяхното лечение са отпуснати 5,2 млн. лева.

От МЗ допълват,  че още 29 деца са получили финансиране за лечение в чужбина на последното за годината заседание на фонда. Четири от тях ще заминат за първи път извън страната. Седем ще пътуват за продължаване на медицинските помощ и контролни прегледи. Единадесет малчугани ще бъдат подпомогнати за лечение в България.

На заседанието бяха одобрени и седем случая за доплащане на лечението. Общата сума за лечението на всички 29 деца е 505 350 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велислава

    0 0 Отговор
    Здравето на децата е от съществено значение. За да могат те да растат здравословно, според мен е най-важно да се обърне внимание на хранителните им навици. Те трябва да се изграждат още от най-ранна възраст. Затова е важно да се следи какви храни приемат и дали те им набавят необходимите ценни съставки. За целта е добре да се използва специално създаден калкулатор, който да Ви помогне да създадете подходящото меню за децата. Такъв можете да намерите на адрес: http://calculator.danonino.bg/, който цели да ви помогне да определите оптималния хранителен режим за дете с нормално тегло.