2 Август, 2017 17:03 2 121 14

С цветните бои и брокат срещу табутата на женското тяло (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • стрии-
  • цикъл-
  • целулит-
  • феминизъм-
  • изкуство-
  • рисуване

Испанската художничка Кинта Картро вдъхнови хиляди жени по света със своето изкуство

Още от малки ни учат, че цикълът трябва да се случва тихомълком, без никой да разбира през какво преминаваме. Често трябва да крием превръзките и тампоните си от околните на път за тоалетната, а един от най-големите кошмари за нас се е превърнал в това, не дай си Боже, неволно да изцапаме дрехите си с кръв.

Да не говорим за целулитът и стриите, които като тежък камък, свалят самочувствието на жените до земята.

21-годишната художничка и самопровъзгласена феминистка от Испания учи жените как да обикнат тялото си по най-колоритния начин – чрез изкуство.

Кинта е активна блогърка, известна в социалните мрежи под името Zinteta. В свят, където целулитът, стриите, акнето, та дори цикълът се считат за недостатъци и сериозно влияят на увереността на жените, тя решава да повдигне самочувствието на нейните „другарки“ по един доста нестандартен начин.

Блогърката започва да интерпретира стриите и месечния чикъл през богатството на цветовете, като по този начин кара хиляди жени, изпитващи съмнения или срам от телата си и начина, по който функционират, отново да заобичат себе си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    5 5 Отговор
    Да, начинът е нестандартен, но пък е време да се каже истина за нещата! Една здрава жена с нормално тегло във фертилна възраст, обичайно получава стрии САМО по време на бременността! Т.е. стриите са страничен ефект от износването на плода по време на бременността й! Защо тогава те са неприятни за бащите- мъже, след като детето /децата, които са се родили живи и здрави в края на бремеността на жената, са обичани от бащите им? Или мъжете си мислят така- искам си пак цяла и гланцирана опаковката, от която излезе бебето, на което съм баща?!
  • 2 Пазарен Либерализатор

    8 4 Отговор
    Целулитът, стриите, акнето са НЕДОСТАТЪЦИ! Има козметични салони и фитнес за жени, истинските жени се поддържат, не са повлекани дори след повече от едно раждания. Останалото са оправдания за разни запуснати свлачища.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 юрист

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    “....Публикувано във факти.бг: Целулитът, стриите, акнето са НЕДОСТАТЪЦИ!...“ТЕ СА ЧАСТ ОТ ЧОВЕШКОТО ЖЕНСКО ТЯЛО, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ В СЛЕДСТВИЕ НА ФИЗИОЛОГИЧНИ ПРОЦЕСИ ИЛИ ХОРМОНАЛНИ ПРОМЕНИ В ЖЕНСКОТО ТЯЛО! Необразоваността ти си личи отдалеч! Вземи, че прочети малко ПОВЕЧЕ за анатомията и физиологията на женското тяло, щото ми писна да споря с невежи мъжки неан***дер***талци! Когато научите наизуст целия учебник по физиология на човека, ми се обадете тук, във форума, да ви препитам и ЧАК ТОГАВА пишете ГЛУПОСТИ за стрии, акне и целулит!

    Коментиран от #5

  • 4 юрист

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: истинските жени се поддържат...“ как да се поддържа една жена, ако ИМА ХОРМОНАЛНИ СМУЩЕНИЯ и следствие на тях се появява напр. акне по лицето й, въпреки, че не е в пубертетска възраст и прави редовно секс?! Ти знаеш ли какво е хормоналната система на човека? Невежо мъжко същество!

    Коментиран от #9

  • 5 все таа

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Хаха тая юристката много лично я прие тази статия, истерично се издаде, как изглежда ! Явно всичко това и е на главата пардон на г.за и ни се оправдава тук нещо !?
    На мен лично не ми дреме за феминистки, като искат да ходят по целулити, стрии, пъпки, косми и да си развяват тампонитенна воля, все ми е тая, но просто ще си го карат на вибратори или взаимни ласки !
    Съчувствам на мъжа на юристката, ако изобщо им такъв, сори брато !

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стани

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Ужас това същество само от злоба изтъкано, виртуален вампир някакъв ужас !
    Не го хранете ве хора не виждате ли, че само расте !

    Коментиран от #8

  • 8 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Стани":

    Пълни глупости! Руските тролове не знаете, че първата ми магистратура е по хуманна медицина и съм лекар без специалност! НЯМА ДА ТЪРПЯ език на омраза към жените, гарниран с абсолютно невежество и непознаване на човешката физиология и анатомия! Тук невежи лица, които НЕ живеят в България И НЕ СА бг. граждани, пропагдандират, че нормални човешки образувания по телата на жените били НЕДОСТАТЪЦИ на човешкото тяло! Не знам къде са расли и къде са пасли- дали при мормоните, амишите, руските староверци-старообрядници, но в България чак толкова прости и тъпи българи НЯМА, защото ВСИЧКИ ученици учат в 8ми клас елементарна физиология и анатомия на човешкото тяло И ЗНАЯТ че акнетата, стриите и целулита СА ПРОДУКТ НА НОРМАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ на ЧОВЕШКОТО тяло- точно както биреното коремче у мъжа!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Пазарен Либерализатор

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Само оправдания. Има козметици, процедури, микродермо абразио, медицинска козметика, фитнес уреди, всяка истинска жена се поддържа! Има ли желание се намира начин, но няма вариант, в който да плюскаш като морж и да очакваш някой да възприема косматото ти пъпчиво медузесто тяло като "жена", та ако ще и 9 магистратури да имаш.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Ще търпиш. Свиквай.
  • 13 Отрат

    0 0 Отговор
    Абе, не ги мислете кифлите, проблемът не са стриите след раждане, а това че не раждат. Зяпат в телефоните като малоумни, подхилкват се на закачките и ходят полуголи, но не раждат. Пълно израждане и безотговорност, само удоволствия и празни приказки.
  • 14 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Как може да обиждаш до такава степен?
    Не мисля,че си глупав ,за да не знаеш,че стии и целулите не се лекуват.Нима мислиш,че жените не знаят какви методи ..медицински,козметични и т.н има? Жени,които имат стии и т.н. те достатъчно страдат. МОЛЯ ТЕ ПРЕСТАНИ ДА ОБИЖДАШ.