Last news in Fakti

16 Декември, 2011 12:14 1 040 0

Джанет Робинсън напусна „Ню Йорк таймс“

  • джанет робинсън-
  • ню йорк таймс

Главният изпълнителен директор на в. „Ню Йорк таймс“ Джанет Робинсън ще се оттеглив края на годината, съобщи АР. Тя ще бъде временно заместена от Артър Сулцбъргър младши, издател на водещият вестник и председател на компанията.

От началото на годината в. „Ню Йорк таймс“ ще си търси нов изпълнителен директор.

Робинсън все пак ще бъде консултант към вестника за период от една година.

Тя каза, че напуска компанията със смесени чувства, след като е работила във вестника в продължение на 28 години. Тя заяви, че се чувства горда, че е помогнала на изданието в периода на преход от традиционната печатна журналистика към дигиталния свят.

61-годишната Робинсън стана главен изпълнителен директор в края на 2004 г. и ръководи вестника в трудни времена. По нейно време бяха съкратени служители, тъй като приходите от реклами в печатното издание спаднаха.

Компанията дори продаде централата си, за да събере пари и след това отново нае част от сградата.

В. „Ню Йорк таймс“ взе също пари назаем от мексиканския милиардер Карлос Слим с доста висока лихва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА