Last news in Fakti

15 Август, 2012 09:51 967 0

Шеф от Би Би Си оглавява в. „Ню Йорк таймс“

  • „ню йорк таймс“-
  • ню йорк таймс-
  • марк томсън

Влиятелният в. „Ню Йорк таймс“ съобщи във вторник за предстоящото оглавяване на медията като генерален директор от бившия ръководител на Би Би Си Марк Томсън, предаде АФП.

Томсън бе начело на Би Би Си от май 2004 година и ще се присъедини към „Ню Йорк таймс“ през ноември, уточниха от американската медия.

През март Томпсън обяви, че след осем години на върха на компанията той ще я напусне след Олимпийските игри. Въпреки това той е най-дълго заемалият поста генерален директор на Би Би Си от 70-те години на миналия ХХ век насам.

Томсън затваря една глава на блестящо управление, коментират от „Блумбърг". Сега пред телевизията се отваря нова страница и всички залагат големи надежди на Джордж Ентсуил, който е новият директор на британската медия.

„„Ню Йорк таймс“ е един от най-големите доставчици на бизнес информация в света и марка с огромен потенциал в САЩ и в целия свят", заяви Томсън в специално изявление.

„Това е истинска привилегия да бъдеш поканен да се присъединиш към компанията в момент, в който тя започва нова глава в историята си", добавя той.

„Ню Йорк таймс“ остана без генерален директор след напускането на Джанет Робинсън през декември 2011 г. и търсеше някой, който да има опит в дигиталния свят.

61-годишната Робинсън стана главен изпълнителен директор в края на 2004 г. и ръководи вестника в трудни времена. По нейно време бяха съкратени служители, тъй като приходите от реклами в печатното издание спаднаха.

Компанията дори продаде централата си, за да събере пари и след това отново нае част от сградата.

В. „Ню Йорк таймс“ взе също пари назаем от мексиканския милиардер Карлос Слим с доста висока лихва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА