Last news in Fakti

17 Декември, 2011 14:34 1 896 3

В Белица приеха мечка-алкохолик от Украйна

  • мечка-
  • алкохолик-
  • четири лапи

Фондация "Четири лапи" транспортира първата мечка от Украйна в парка край Белица. Още 80 животни от украинския парк "Синевир" ще бъдат настанени за рехабилитация и по-добър живот в приютите на Бриджит Бардо, какъвто е този в Белица.

Петгодишната мечка Роза е родена в зоопарк, след което е откупена от бизнесмен и е прекарала почти целия си живот в тясна клетка в крайпътен хотел в околностите на град Виниця.

Подобно на Роза, повечето отглеждани в плен мечки живеят при изключително лоши условия. Някои от тях са принуждавани да пият водка и да изнасят представления по хотели и ресторанти. Мечки могат да бъдат видяни заедно с техните стопани да правят шоу на преминаващите хора по бензиностанциите из цялата страна, предаде радио „Дарик“.

В хода на сътрудничеството "Четири лапи" ще осигури линейка за мечки, с чиято помощ в следващите месеци спасяването и транспортирането на 80 животни ще станат факт. Ще бъдат осигурени и необходимото медицинско оборудване и лекарства, както и обучение на персонала и помощ при спасяването на конфискувани от властите мечки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    0 0 Отговор
    За мечка-алкохолик не ня бях чувал.Само такава измет нямаме в България.
  • 2 Денис Черванский

    0 0 Отговор
    Е ти пък измет!!!Да не ти карат престъпници случайно????Спасиха мечка, това е хубаво нещо!!!
  • 3 Алкохолик

    1 0 Отговор
    Всякаква измет си имаме в България и обикновено тя се напъва да не приема друга измет, но пък иска нея да я приемат европейските измети!