19 Декември, 2011 16:10 1 178 0

„Шейново“ няма да обжалва експертизата за Деяна

  • деяна георгиева-
  • шейново

Болницата чака акта за санкциониране от „Медицински одит“

„Шейново“ няма да обжалва експертизата за Деяна - 1
Снимка: БГНЕС

Болница „Шейново“ няма да обжалва експертизата на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ по случая с починалата 19-годишна родилка Деяна Георгиева, съобщи заместник-директор на болницата д-р Румен Велев, цитиран от БТА. По думите му в лечебното заведение се чака да постъпи актът за санкциониране от страна на агенцията.

На 14 декември Лиляна Еленкова, председател на здравната комисия в общината, съобщи, че ръководството на болница „Шейново“ ще обжалва констатациите от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ по случая с починалата родилка Деяна Георгиева.

След като на 12 септември Деяна е родила със секцио в "Шейново" настъпват множество усложнения, поради които се налага в рамките на около месец тя да бъде приемана в различни болници. 19-годишната родилка почина, след като 42 дни се бори за живота си, без лекарите да могат да й поставят диагноза.

След жалба от близките на Деяна, Агенция "Медицински одит" и прокуратурата започнаха проверки.  Болниците "Шейново" и "Пирогов" бяха санкционирани заради грешки при лечението на 19-годишната родилка Деяна Георгиева.

Проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ в „Шейново“, „Пирогов“, Инфекциозна болница и Александровска болница показва, че в „Шейново“, след раждането, въпреки високите стойности на левкоцитите на Деяна, не е направена интерпретация на това състояние и не е вписана в медицинската документация. Не са извършени никакви допълнителни изследвания за отхвърляне или доказване на възпалителен процес, се казва още в становището на агенцията.

Деяна не е била преместена в изолатор, поради липса на такъв в „Шейново“, въпреки че състоянието й го е налагало. Тя е изписана въпреки продължаващи повръщане и диария, без контролни изследвания и без адекватна терапия, се посочва още в становището.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА