9 Октомври, 2017 12:51 7 927 1

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация (СНИМКИ)

  • лисица-
  • заклещена-
  • оплетена-
  • дърво-
  • виси-
  • с главата надолу-
  • воден канал-
  • спасена

Горското създание увисна с главата надолу от клоните на едно дърво над воден канал

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Те имат репутация на хитри създания, но точно тази лисица е пример за глупост и липса на добра преценка. Животното висяло с главата надолу от едно дърво, като муцуната ѝ почти докосвала повърхността на водата в канала под нея.

Инцидентът е станал този уикенд в английското графство Кент, пише в. Metro.

На помощ на изпадналата в беда лисица се притекли спасители от местната служба за животни. Рой Джерард трябвало да заеме лодка, с която да доплува по военния канал "Хитхе" в Кент, до мястото, над което било увиснало клетото горско създание.

За късмет на лисицата времето било хубаво и не валяло. В противен случай нивото на водата щяло да се вдигне и клетото животно — висящо на сантиметри от водата — да се удави.

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация (СНИМКИ)
Снимка: Wessex

"Предполагам, че лисицата се е качила на дървото, за да стигне до водата и да пие, но някак се е оплела и увиснала надолу. Тя бе успяла така да оплете задните си крака в клоните, че без чужда помощ надали щеше да се измъкне", разказва служителят от Кралското общество за превенция на насилието към животните.

"Когато пристигнах, край мястото вече се беше събрала тълпа, която започна да се радва и да ръкопляска, когато успях да измъкна клетото създание от капана, в който се бе вкарала. Когато я откарах до брега и тя стъпи на краката си, хукна обратно към близките дървета.

Макар от Кралското общество за превенция на насилието към животните често да се отзовават на странни и необичайни сигнали, спасяването на увиснали от дървета лисици, е изключителна рядкост.

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация (СНИМКИ)
Снимка: Wessex


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.