Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 00:30 28 052 34

Защо жените стигат до оргазъм по-трудно от мъжете

  • секс-
  • оргазъм-
  • жени-
  • мъже-
  • проблеми-
  • причини
Защо жените стигат до оргазъм по-трудно от мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Според статистиката, едва една трета от жените изпитват редовно оргазъм по време на сексуален контакт. За съжаление, анатомията на жената не е приспособена за бърз оргазъм
Природата не е дарила жените със способността при всеки сексуален акт да стигат до върховния момент. Това не е голям проблем, освен ако не се случва системно.

Много фактори могат да попречат на жената да изживее оргазъм. Включително и егоизмът на мъжа, ако той се съсредоточава единствено върху своето удоволствие и забравя партньорката си.

Мъжете трябва да имат предвид, че жената стига до оргазъм значително по-бавно и по-трудно от тях. Тя се нуждае от време и усилия да бъде настроена за екстаза. Партньорът й е добре да знае какво й харесва и я възбужда.

Любовната игра е недостатъчна. Женското тяло трябва да бъде подготвено за оргазма. С дълга, но не прекалено, възпламеняваща любовна игра мъжът трябва да наелектризира партньорката си. Разбира се, тя него – също. С целувки и ласки по гърдите и между краката, по вътрешната страна на бедрата, корема, шията - двамата ще се подготвят взаимно за експлозията.

Жената трябва да споделя какво я кара да се чувства добре. Много жени се притесняват да признаят какво им харесва в секса, което е грешка. Добре е да споделят какво им доставя удоволствие. И жената, и мъжът трябва да насочват партньора си какво да прави.

Ако липсва химия между партньорите нищо не може да се направи, защото мозъкът блокира сексуалното желание. Или когато стресът пречи - много жени не успяват да се отпуснат изцяло и да се посветят 100 % на приятните изживявания по време на сексуален контакт, защото мислите им витаят другаде.

Други убийци на страстта са комплексите. Ако жената се притеснява от това как изглежда, тя не може да се отпусне и да се остави на насладата, пише Rozali. Същото важи и за мъжа. Той може да има проблеми с ерекцията заради недостатъчно самочувствие.

Липсата на сексуален апетит може да се дължи и на хормонален дисбаланс, както и на приема на някои лекарства. Прекаляването с алкохол също вреди на страстта. Ако обаче подозирате, че се касае за здравословни проблеми, консултирайте се с лекар.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    69 8 Отговор
    Щото мъжете си мислиме за кефа от повреме на сек..а а жените през това време смятат колко кинти да ни искат на сутринта и се разсейват затова.

    Коментиран от #7, #30

  • 2 Бат Мишо

    20 13 Отговор
    питайте тех жените бре ний отде да знаимТЕ що така или онока...
    азе с кефа да си напрая немам проблем.коят има да писне що, ще помагаме с кото можем......има батерии лонг лайф ке и сбереме пари .....кат нема време да си намери мъж от кариера
  • 3 Мъж

    37 17 Отговор
    До сега, за над 25 години полов живот, задоволена жена не съм виждал.
    Както и не съм виждал, жена, която да е доволна от мъжа си (мъжете с които е била). За това, каквото и да правим, нека не се заблуждаваме, че можем да задоволим изискванията на жена. Големи претенции, голямо чудо!

    Коментиран от #9

  • 4 Анонимен

    49 9 Отговор
    Истински кеф по време на сеск жените получават , когато го правят с паралии , защото веднага пресмятат каква ще е ползата за тях !
  • 5 Замислете се

    10 20 Отговор
    Вие не сте добре ! Всичките ...
    1,2,3 и 4...

    Коментиран от #11, #32

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Истината е такава

    19 0 Отговор
    КОМПЛЕКСАРЩИНА , ЕГОИЗЪМ и липса на ВСЯКАКВИ умения...Трагично !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истината е такава

    17 5 Отговор

    До коментар #9 от "Boris bg":

    Пиши грамотно и на кирилица !!!

    Сексуалната Ви култура и всичко останало, е равна на интелектуалната Ви липса !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Замислете се

    17 5 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Изборът Ви на партньорка , е еквивалентен на личността Ви !
  • 13 Фалшиви новини

    3 4 Отговор
    то от такива драсканици жените "оргазма" няма да получат, нагледно направи видео с твоето лично участие и тогава ще видим дали ще има тая работа..капиш? а така да бълваш глупости преписани от интернет...все пак тук претендирате че сте малко антилигентни хора нали ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КАЗАНОВА

    10 22 Отговор
    На кой нормален мъж му дреме изобщо за женския оргазъм ? Правя си кефа и ги сменям съвсем редовно като носни кърпички милите да не вземат да си повярат за нещо по сериозно .А и така ги карам да се чустват използвани само за едното е.а.е ,което си е и така де ;)
  • 16 Ъъъъ...

    14 3 Отговор
    Ами какво да очакваш от еднодневка ???....

    Някоя да повтори ?!?...АБСУРД !!!... ;))
  • 17 Жоро

    22 1 Отговор
    странно как само с мен всичи жени са били задоволени, а със сегашната ми приятелка секса е на ниво, и за 6 години е имала един два случая в които не се успяла да свърши..., запомнете едно всичко е в любовта, приятелството, уважението и много много други фактори, защото секса не е само биология, той е изкуство.

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    24 7 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    А да си се замислял колко ОГРОМЕН процент от жените симулират оргазъм за да те накарат да се мислиш за ЗЕВС само и само да продължат да те манипулират за тяхната си изгода ? Секса е най лесния и елементарен начин за упражняване на контрол и манипулиране на мъжете .

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Атилла Дулло

    22 3 Отговор
    Защото генетично така са устроени!Жената не може да се настрои на вълна любовна игра и полов акт,така бързо както мъжа.Жената се разсейва с всички други мисли!Много рядко може да се срещне жена,която притежава сексуален темперамент близък до мъжкия и да мисли през по голяма част от времето на протичане на половия акт за него.Един Колега се похвали с 25 години трудов стаж и не е имал щастието да срещне задоволена жена.Жалко!
    Моят е значително повече но съм срещал всякакви жени.Възможно е да докараш само с един 45 - 180 минутен полов акт една жена до 10 оргазма,клиторни и вагинални. Тя трябва да притежава сексуален темперамент и през целият акт мисълта и да бъде обсебена единствено от секса!Има жени които достигат до оргазъм дори при анален секс.Всичко зависи от нагласата и начина и на възприемане на секса и любовната игра.За съжаление 75 % от жените в световен мащаб не владеят изкуството на секса и затова се получава този огромен срив по време на сексуалният акт!Стимулирането на клитора става нежно и внимателно,защото в главата му се намират хиляди нервни окончания,които ако бъдат стимулирани професионално могат за доведат до поредица от мълниеносни оргазми!

    Коментиран от #25

  • 20 Бат Мишо

    3 2 Отговор
    между другото може ли некаф линк да прочетем някъде ДОКАЗАН ФАКТА
    че жените стигат до върха по рядко
  • 21 Борис.БГ

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Да,точно така,а иако имаш и Кинти,сичко е точно

    Коментиран от #23

  • 22 Борис.БГ

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Точно така,само Мангизи,да имаш,това е

    Коментиран от #24

  • 23 До Борко

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Борис.БГ":

    Браво Боре ! ЗАДОБРЯВАШ !!!
  • 24 Факт

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Борис.БГ":

    Боркаааа ....
    Види се имаш финансови проблеми !...:)))
  • 25 Мъж

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Атилла Дулло":

    Имах в предвид, че дори и секса да е перфектен, оргазми и т.н. все ще намери ЖЕНАТА, за какво да мрънка. Разбирам, че е важно да уточня.
  • 26 Питай си

    8 7 Отговор
    Всичките сте перфектни и всичко ви е перфектно !
    А жените недоволни и недое****...
    Наистина ли си вярвате , че сте в главната роля ?!?....
  • 27 Че Гобара

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Защо жените стигат до оргазъм по-трудно от мъжете- Защото не ходят Венелина,а лежат,клекнали или надупени са !
  • 28 марци

    5 4 Отговор
    на 38г сам и сам забелязал колкото си по преуспял толкова жените са по страстни навремето като нямах пари секса беше леко скучен за съжаление така е в България

    Коментиран от #29

  • 29 Мераци

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "марци":

    Значи всичко е в главата ..Там е истината!
  • 30 Патриот

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Или дали са издоили достатъчно до този момент от човека.
    Няма какво да се лъжем - има пари, има секс. Няма пари - няма секс.
    Но това не е никаква проституция в никакъв случай. Това е любов.

    Коментиран от #31

  • 31 Борис.БГ

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Патриот":

    Да,точно така,имаш Мангизи,ставаш,това е
  • 32 Мимоза

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Замислете се":

    Ще падна от смях, те , че не са добре не са 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 1, 2, 3, 4..😂🤣😂🤣😅
  • 33 Бела

    0 0 Отговор
    Години наред жената е била манипулирана и използвана за целите на мъжа. Едни са били използвани за домакини и продължаване на рода, други са правени проститутки, а трети са били слугини...Преди 12 години имах връзка с грозен програмист, който не желаех и нито веднъж не стигнах до оргазъм. След като се разделихме опитах с ръка и открих рая. Жената трябва да се отпусне и намери подходящ партньор, който желае и спре да мисли само за продължаване на рода и финансовата издръжка. За съжаление обществото все още е много бедно и просто, за да осъзнае, че трябва всеки да е финансово независим, за да може да разшири кръговете си и шансовете да намери това, което търси.
  • 34 Бела

    0 1 Отговор
    Жените трябва да станат финансово независими, за да могат да си разширят кръговете и намерят това, което търсят. С днешните мизерни стандарти кръговете са стеснени и е трудно да се намери подходящ.