Last news in Fakti

8 Януари, 2012 15:19 2 463 3

Сок от домати срещу затлъстяването

  • доматен сок-
  • затлъстяване

Всеки може би знае, че прясно изстисканите сокове са богат източник на витамини и минерали. Ето защо те трябва да са част от менюто на всеки човек. Например сокът от вкусните червени домати е повече от препоръчван от лекарите при проблеми с телесното тегло и затлъстяване.

Диетолозите са категорични, че чаша сок от домати около 20 минути преди хранене повишава храносмилателните функции на стомаха и червата, като по този начин спомага за по-бързата преработка на храната. Редовната консумация на сок от домати пречиства тялото и му създава комфорт и лекота.

При хората, натрупали наднормено тегло, именно прясно изцеденият сок от червени домати е сред идеалните лекове, тъй като почти не съдържа калории, а в същото време изгаря вредните мазнини, които са се натрупали в тялото.

Прясно изцеденият доматен сок е богат на активни фитонциди, които играят съществена роля за намаляване на процесите на гниене и ферментация в червата. Много полезен е доматеният сок в комбинация с различни меса, понеже неговите активни съставки благоприятстват за поддържане на нормално състояние на артериите, предпазвайки ги от втвърдяване.

Друго голямо предимство на доматеният сок, е че предотвратява появата на ракови заболявания. Особено полезен доматеният сок е и за бременни жени и кърмачки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    0 0 Отговор
    къде ги видяхте тия вкусни червени домати, да ги разклатим и ние , има само един два пъти в годината вкусни домати може би са български тогава
  • 2 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Това е момента да напиша,че от нашите домати със сладко,кисел
    вкус го няма никъде по света.Този дето има екзема по брадата и ще внася домати от Йордания и ли от други близки страни с вкус на
    картон,да ходи да си глреда ветиранарната квалификация!!
    Само от производство на домати можем да объркаме представите
    на онзи холандец/албинос/,дето не ни иска в европейския съюз.
  • 3 Ралица

    1 0 Отговор
    Това наистина помогна :) Бавно но все пак стана !!!