10 Януари, 2018 15:33 2 137 4

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)

  • награди-
  • златен глобус-
  • дрескод-
  • черен цвят-
  • облекло-
  • цветни тоалети-
  • звезди-
  • критики

Социалните мрежи изригнаха срещу дамите, пренебрегнали черния цвят

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Тази година червеният килим на „Златните глобуси” почерня. Почти всички гости на церемонията се появиха облечени в черно, вместо в екстравагантни и бляскави тоалети, в каквито сме свикнали да ги виждаме. Така те искаха да покажат своето отношение към сексуалните посегателства в Холивуд, за които се разбра през последните месеци и оставиха огромно петно върху историята на американската киноиндустрия.

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)

И докато звезди като Анджелина Джоли, Рийз Уидърспун и Джъстин Тимбърлейк се появиха на раздаването на наградите в най-красивите и стилни черни ансамбли, имаше няколко звезди, които не зачетоха протеста и стъпиха на червения килим, облечени в ярки цветни рокли. Това им навлече гнева на колеги и фенове, а критиките към тях заляха социалните мрежи.

Може би най-ярък пример за пренебрегване на обявения дрескод беше Бланка Бланко. 36-годишната актриса се появи в силно изрязана яркочервена рокля и упреците за „нейното неподходящо облекло” не закъсняха.

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)

"Бланка Бланко не трябва непременно да се съобразява с дрескода #WhyWeWearBlack („Защо носим черно”), но все пак да се появи в рокля, която не само е яркочервена, но и изключително разголена, изглежда като неглижиране на цялото движение", пише потребител.

"Срам ме е вместо нея", "Бланка Бланко, дори не знам коя си ти" — бяха само част от публикациите в Twitter, които критикуваха избора на актрисата и споделяха срама и възмущението си..

Самата Бланко реагира с два туита. Единият гласеше: „Проблемът (със сексуалния тормоз бел.ред.) е по-голям от моята рокля”. В другата публикация тя казва, че червеният цвят е страст.

По-късно пред Fox тя заяви, че гневът срещу нея е „наранил чувствата й”, но това е цената да бъдеш част от филмовата индустрия.

Германският модел Барбара Майер също не уважи кампанията и се появи в прелестна рокля с дръзко деколте.

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)

Към групата на „бунтарите” се присъедини актрисата Зенобия Шроф, както и президентът на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд Мехер Татна.

"Явно Мехер Татна не е получила имейла за кампанията срещу сексуалния тормоз", написа един интернет потребител преди индийката да обясни, че е облякла червена рокля, тип сари, от уважение към традициите на родната си, където на подобни събития не се носи черно.

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)

Критики отнесоха и няколко звезди, които се появиха в черен цвят. Те бяха обвинени в лицемерие. Една от тях беше Опра Уинфри, чиято реч развълнува много хора. Потребител в Twitter обаче, припомня колко топли бяха отношенията й с продуцента Харви Уайнстийн, който стана известен като сексуалния агресор на Холивуд.

Вълна от критики заля звездите, пренебрегнали черното на "Глобусите" (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    16 1 Отговор
    Имитиране на ценности в един фалшив свят. Индийката не случайно се избазика с всички. Дрънна им на тънката струна на етническата толерантност. Пълен шах и мат за лицемерието обхванало това болно общество. Как да я обвинят, че не се подчинява на пропагандата като нейната религия позволява да се носи черно само на погребение. Та нали до вчера реваха срещу незачитането на мултикултурализма. Тия хора до толкова заживяха в паралелната реалност, че от лидери на мнение вече се превръщат в чуждо тяло, което обществото отхвърля.
  • 2 2399

    9 0 Отговор
    Голям праз, Холивуд е един публичен дом, да не ми се правят на толкова взискателни
  • 3 ээээээ

    2 0 Отговор
    тия па , да не са влизали насила при продуценчето , нали всяка е искала роля и пачка , сега се правят на морални
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Всеки се е продал там за малко или за много, а сега, хоп, имало проблем. Ами то навсякъде е така, да не би най-талантливите да стават известни актьори и продуценти? Жените особенно се избират по външност и дали са готови на приключение или не. Лицемерното е, че десетки години всеки си трае, потулва, прикрива, а сега скачат като ощипани и решени, че не било добре. А кой ви кара да мълчите толкова време, вероятно кариерата, парите, известността. Като залязват кариерите и започват да стават морални. Една покана за секс се приравнява с насилствен полов акт, като не й допада да си подава молбата за напускане и да си търси правата в съда дали това е тормоз или не.