Last news in Fakti

8 Януари, 2018 13:40 3 888 0

"Златен глобус" за истински кино легенди (СНИМКИ)

  • златен глобус-
  • награди-
  • кино

Гари Олдман и Гийермо дел Торо с първи големи отличия

"Златен глобус" за истински кино легенди (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/AP

Филмът „Три билборда извън града“ стана големият победител на тазгодишните награди „Златен глобус“.

Филмът получи голямата награда за най-добър драматичен филм. Освен това лентата получи награди за най-добра драматична женска роля за Франсис Макдорманд, най-добър актьор в поддържаща роля Сам Рокуел и за най-добър сценарий за Мартин Макдона.

Тазгодишната церемония по връчването на наградите на чуждестранните журналисти, мина под знака на темата за сексуално насилие. Самият филм „Три билборда извън града“ разказва историята на майка, която търси справедливост за убийството и изнасилването на своята дъщеря.

Водещ на церемонията беше комикът Сет Майърс. Още с началното си слово той мина към темата като заяви; „Добър ден дами и останали джентълмени. Присъстващите тук мъже за първи път от три месеца няма да потръпнат от ужас, чувайки имената си, произнесени на глас.“

"Златен глобус" за истински кино легенди (СНИМКИ)

Гари Олдман получи първата голяма награда в кариерата си. Той беше отличен за най-добър актьор в драма с ролята си на Уинстън Чърчил в „Най-тъмния час“.

„Златен глобус“ за най-добра комедия или мюзикъл получи филмът „Лейди Бърд“.

Награди за най-добри роли в комедия или мюзикъл получиха Сирша Ронан за „Лейди Бърд“ и Джеймс Франко за „Катастрофалния артист“.

Алисън Джани получи наградата за най-добра актриса за филма „Аз, Тоня“.

„Златен глобус“ за най-добър режисьор получи Гийермо дел Торо за „Формата на водата“.

Драмата "Изневиделица" на германския режисьор от турски произход Фатих Акин спечели приза за най-добър чуждоезичен филм.
"Тайната на Коко" получи наградата за най-добра анимация.

"Златен глобус" за истински кино легенди (СНИМКИ)

Един от най-емоционалните моменти на вечерта беше появата на сцената на живата легенда на Холивуд Кърк Дъглас. Актьорът е на 101 години, но все пак успя да се появи на церемонията.

Опра Уинфри спечели почетното отличие „Сесил Б Демил“, като се превърна в първата цветнокожа жена с подобно признание.

"Златен глобус" за истински кино легенди (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА