22 Февруари, 2018 05:45 12 744 7

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • изобретения-
  • изобретатели-
  • откриватели-
  • мария кюри-
  • александър богданов-
  • валериан абаковский-
  • хенри смолински-
  • томас мидгли-
  • карел соучек-
  • франц райхелт
7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1

Изобретателите са хората, които гледат напред в бъдещето. Те често пъти са готови на крайности, за да постигнат целите си, а някои от тях дори жертват живота си в името на своето творение.

Излишна смелост, трагична случайност или просто безразсъдство, са сред най-честите причини, едно изобретение да убие своя създател.

Някои изобретения са сред най-големите и сериозни постижения на науката, но други по-скоро могат да бъдат поставени в графата "безумни и ненужни". Общото между изброените в тази статия безценни постижения на науката и откачени безполезни джаджи е, че са отнели живота на хората, които са ги сътворили.

Франц Райхелт

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Франц Райхелт е австрийски шивач, който създава странното облекло "дъждобран-парашут". Той твърдял, че онези, които носят дрехата, могат плавно да се приземяват и дори да летят за кратко.
За да докаже своята теория на практика, той решил да скочи от върха на Айфеловата кула. Изобретателят се разбил пред очите на публиката, събрала се да види безумния експеримент.

Карел Соучек

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Канадецът става известен след скока си от Ниагарския водопад с изобретена от него „капсула“.
През 1989 година намира спонсор и организира друг невероятен скок с противошоково буре. Той влиза в бурето и бива избутан от 55 метровия покрив на стадиона Астродоум в Хюстън, Тексас. Целта била да падне в резервоар с вода, но удря ръба. Капсулата не го спасява от смъртта.

Томас Мидгли

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Американският химик Мидгли-младши изобретява фреона и оловния бензин, но те не го убиват. На 51 години се разболява от полиомиелит. Болестта също не успява да отнеме живота му, но останал прикован към легло. Това го накарало да измисли система от въжета и макари, с които да се повдига сам в леглото. Това е последното му изобретение. Намират го оплетен и задушен във въжетата на механизма си.

Хенри Смолински

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Инженерът Смолински изобретява хибрид между кола и самолет, базиран на автомобила Ford Pint Това е единственият продукт на компанията, която той основава няколко години по-рано. Той загива по време на тестови полет на летящата кола Ave Mizar — изобретението му се разбива.

Валериан Абаковский

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Руският изобретател искал да увеличи скоростта на влаковете и през 1920 година конструирал аеровагон. Изобретението му представлявало жп вагон с перка, задвижвана от самолетен двигател. През 1921 година аеровагонът успешно бил тестван на жп линията от Москва до Тула с 21 пътника. Късметът им изневерил на връщане. Аеровагонът дерайлирал. Изобретателят и още 5 души загиват.

Александър Богданов

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Руският лекар, философ и писател експериментира с преливане на кръв в търсене на вечната младост. Той прилагал експеримента на мнозина, обсебен от идеята за подмладяване с кръв. Умира, след като си прелива кръв от доброволец, който страдал от малария и туберкулоза.

Мария Кюри

7 изобретения, отнели живота на своите създатели (ВИДЕО + СНИМКИ)

Мария Кюри е учен с постижения в областта на физиката и химията. Тя допринася за създаването на теорията за радиоактивността и за откриването на елементите полоний и радий. Кюри умира от левкемия през 1934 година. Смъртта и е резултат от работа с радиоактивни вещества. Тя работела без предпазни средства и даже носела ампула с радий на гърдите си като талисман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    26 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: изобретява фреона и оловния бензин, но те не го убиват
    те убиват нас:(

    Коментиран от #2

  • 2 Клозетен изобретател

    32 10 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    А ти,освен това в тоалетната като стана,какво друго изобрети?
  • 3 Иван

    25 1 Отговор
    Забравили са може би най популялния-Жозеф Гилотен.Създателя на гилотината.
  • 4 Дикембе Мутомбо

    18 0 Отговор
    Мария, тази и онази с последните снимки отпреди смъртта са хубави статии, браво!

    Ето такива неща му липсват на този сайт! Повече факти, и по-малко черни краски...
  • 5 куку руку ку

    6 0 Отговор
    Лекинко са пропуснати още трима изобретатели убити "от изобретенията си":
    Никола Тесла; Юл Браун (Илия Вълков) и Стенли Майер...
  • 6 Slavic Vibes

    8 0 Отговор
    Франц Райхелт не си е вземал хапчетата редовно. Затова деца, вземайте си хапчетата навреме. И ако имате австрийски приятели, и на тях кажете да си взимат хапчетата навреме.
  • 7 ГЕОРГИ

    1 0 Отговор
    ФОРД ПИНТО !