Last news in Fakti

14 Май, 2018 17:09 2 447 5

Елизабет II даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)

  • кралска сватба-
  • кралица елизабет ii-
  • документ-
  • разрешение-
  • принц хари-
  • меган маркъл

Бъкингамският дворец показа документа, с който британската кралица официално дава съгласието си за сватбата на внука си с американската актриса Меган Маркъл

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Британската кралица Елизабет II официално е дала съгласието си нейният внук принц Хари да се венчае за американската актриса Меган Маркъл. Документът с кралската благословия е с дата 14 март и върху него е се вижда личният подпис на Елизабет.

Той е написан на ръка от канцеларията на нейно величество, върху веленова хартия, използвана само за най-важните държавни документи.

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)

Украсата му вплита британски и американски символи, съобщават британските медии.

Сред тях се открояват червен дракон — символ на Уейлс, както и флорални мотиви, символизиращи четирите нации в Обединеното кралство: роза за Англия, праз лук за Уелс, магарешки бодил за Шотландия и детелина за Северна Ирландия. Освен тях, сред елементите в украсата се забелязват още и елементи, отличаващи семейството на Хари по майчина линия, както и знамето на Общността на нациите — организация, в която членуват 53 страни и за която през април кралицата номинира Хари за посланик на младежта.

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)

Документът е подпечатан с големия печат на Обединеното кралство, който се използва при кралско одобрение на най-важните държавни документи и на него се вижда подписът на кралицата.

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл ще получат кралския документ малко след сватбата, която ще се състои на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж" в двореца Уиндзор.

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)

Според нов закон за унаследяване на короната, влязъл в сила през 2015 г., шестимата първи наследници за трона трябва да получат съгласието на монарха, за да могат да се оженят. Хари е шестият след баща си принц Чарлз, брат си принц Уилям и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

До грандиозното събитие остават броени дни и британската столица вече е пълна с туристи, дошли да гледат церемонията.

Елизабет II  даде благословията си на принц Хари с този документ (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луда 🐞

    1 2 Отговор
    документа е красив като сладура Хари!
  • 2 Манаф

    1 0 Отговор
    И двамата ще ги ошетам !
  • 3 Диди

    1 1 Отговор
    Разплаках се от умиление !
  • 4 диди

    5 0 Отговор
    Тая разтраканата от порно актьора тоя път удари джакпота.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    ПОТРЕС !!!!