Last news in Fakti

2 Март, 2012 13:00 4 428 3

Нов смъртен случай в "Пирогов" след операция (обновена)

  • пирогов-
  • галина мигохосян-николова-
  • апендицит-
  • смъртен случай-
  • съдебно медицинска експертиза

За нов смъртен случай в „Пирогов“ съобщи БНТ. 32-годишната Галина Мигохосян-Николова е починала на 29 февруари след операция от апендицит. Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по случая и е назначена е петорна съдебно-медицинска експертиза, съобщиха за Факти.бг от прокуратурата. Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Жалбата е подадена от 29 февруари от Атанас Николов, съпруг на починалата. По информация на националната телевизия Галина Мигохосян-Николова е снаха на заместник-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев.

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост.

„Оказано е да се разпитат свидетели, близките на починалата и всички лица, които имат някакви лични впечатления от случилото се. Изискали сме цялата медицинска документация, включително оперативните протоколи, история на заболяването и всички документи, съдържащи се в досието на починалата“, съобщи Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура.

Назначена е петорна комплекса съдебно-медицинска експертиза. В момента се извършват действия. Арнаудова не се ангажира с коментар кога ще бъдат готови резултати от нея. „Не мога мога да кажа кога ще бъде готова съдебно медицинската експертиза. Само два дни са минали“, посочи тя. 

На 29-ти февруари Галина е била приета със силни болки в корема и е решено да бъде оперирана. След операцията по метода лапароскопия обаче младата жена умира. По непотвърдена информация възможно е пациентката да е починала от белодробна емболия, предизвикана от откъсване на тромб по време на операцията.

За по малко от час на място е пристигнал прокурор, който е присъствал на изнасянето на тялото от болницата и транспортирането до съдебна медицина.

„Единственото вярно до момента е, че има назначена общоболнична ЛКК (лекарска контролна комисия) и се води досъдебно производство. Всичко останало са интерпретации. Да тежат на съвестта на тези, които интерпретират“, заяви за Факти.бг пресаташето на „Пирогов“ Стоян Узунов.

Ако ръководството на болницата прецени, ще даде официална пресконференция. „В такива случаи, когато се води досъдебно производство, не съм чувал да има подобна практика“, допълни Узунов.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алекс бук

    0 0 Отговор
    тва там са идиоти
  • 2 ния

    0 0 Отговор
    дано накрая има осъден лекар.стига само са ни свличали кожите не само на операционната маса.
  • 3 баданарка

    1 0 Отговор
    Айде нека първо осъдят циганина Киро и Маргините, па после докторите, ок?