Last news in Fakti

9 Март, 2012 17:14 1 677 1

Виртуална певица – сензация си отива

  • хатсуне мику-
  • япония-
  • музика

Хатсуне Мику има толкова фенове, че много от японските поп звезди могат да позеленеят от завист. Освен пълните зали, тя се радва и на международен интерес. Не прави грешни стъпки и няма издънки. Щеше да е съвсем идилично, ако Мику бе истинска певица, а не анимирана компютърна холограма с впечатляващи, но програмирани вокални способности.

Хатсуне Мику е създадена през 2007 година от компютърни специалисти на компанията Crypton Future Media, чиято идея е да се даде шанс на хората да създават сами своя музика. Така че композиторите са именно обикновените меломани, пише Ройтерс.

Компанията измисля образа на певицата, вкарвайки я в реалните измерения от 158 см. височина и тегло от 48 кг. Песните й са дело на меломаните. Защото феновете знаят най-добре какво искат феновете. Не е изненада, че най-големите й хитове са дело на 20-тина различни души.

За броени часове бяха разграбени 10 000 билета за шоуто на дивата в Токио. То ще се предава на живо и в 24 театъра в японската столица, както и в Шанхай, Хонг Конг и Тайван.

Огромният интерес се дължи на факта, че това ще е последният концерт на Хатсуне Мику, въпреки че няма много логика в спирането на подобен печеливш продукт.

Според някои проучвания на общественото мнение има много силен интерес у хората именно виртуалната певица да открие Олимпийските игри в Лондон през лятото. 

Само във Facebook Хатсуне има над 410 000 фена. 

И по-твърдо звучене


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акага

    0 0 Отговор
    Божее, какво ли няма да измислят на тоз свят