Last news in Fakti

14 Март, 2012 12:16 957 0

Малави не ще Мадона

  • мадона-
  • малави-
  • музика-
  • африка-
  • благотворителност

Правителството на Малави надигна глас срещу поп иконата Мадона, защото не уведомявала властите за своите благотворителни инициативи. Материалното момиче иска да построи 10 нови училища в малката и бедна африканска страна, но не потърсила  съдействието на властите.

Сега те я обвиняват, че се интересува повече от лъскане на имиджа си, отколкото реално от проблемите на образованието в Малави.

Кралицата на попа е основала неправителствена организация в Малави, която да помогне за строителството на училищата, за да могат около 1000 деца да се обучават там всяка година. От фондацията категорично отричат зад това благородно намерение да има задни мисли.

Самата Мадона е осиновила две деца от Малави.

Говорителят на образователното министерство на африканската държава Линдиве Чиде заяви пред Ройтерс, че на правителството му е писнало от Мадона.

Миналата година тя прекъснала изграждането на запланирана момичешка арт - академия в страната, но без да уведоми властите. Звездата се принудила да направи това от съмнения, че се злоупотребява с парите.

Република Малави е държава в Югоизточна Африка, без излаз на море. Заобиколена е от Танзания на север, Замбия на северозапад, а на изток, юг и запад се вдава в Мозамбик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА