Last news in Fakti

19 Март, 2012 11:54 951 1

Атанасова: За мен никой не е лобирал

  • десислава атанасова-
  • министър на здравеопазването-
  • лобирал-
  • премиера
Атанасова: За мен никой не е лобирал - 1
Снимка БГНЕС

„Убедена съм, че за мен никой не е лобирал пред премиера от медиите", категорично заяви номинираната за четвърти здравен министър - Десислава Атанасова в „Здравей, България".

Тя призна, че е приела предложението на премиера Бойко Борисов със смесени чувства, тъй като знаела, че постът е много отговорен и тежък, но допълни, че има амбициите да се справи.

„Очаквах да бъде номиниран човек от ГЕРБ. За себе не съм имала големи очаквания", допълни Атанасова.

Тя заяви, че е нямало много желаещи за поста, защото всеки осъзнава, че секторът е изключително тежък, с много голяма отговорност и че очакванията на обществото дали четвъртият ще се справи са големи. „Остава малко време до края на мандата, така че трябва да се вземат бързи решения", допълни още Атанасова.

„Постът носи много голяма подкрепа от парламентарната група на ГЕРБ и от премиера Бойко Борисов", каза още Атанасова. Тя определи номинацията по-скоро като едно ново предизвикателство, отколкото като израстване в кариерата си.

Според Десислава Атанасова нямало проблем, че е с правно, а не с медицинско образование: „Аз няма да лекувам, а ще предлагам законодателни промени. Познавам работата и на Здравната каса, и на Министерството на здравеопазването и ще се съобразя с препоръката на премиера, като се уча от грешките на предишните здравни министри."

На въпроса защо именно тя е „тежката артилерия на ГЕРБ", Десислава Атанасова отговори така: „Защото съм човек от ГЕРБ – политически отговорен, политически обвързан от първия ден, в който съществува и сдружението на ГЕРБ. От първия ден съм там, миналата съм през много избори, знам проблемите на хората и един от най-основните им проблеми е здравеопазването."


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лобист

    0 0 Отговор
    Да, трудно се лобира за такава!