Last news in Fakti

20 Март, 2012 13:28 1 270 0

Софи Маринова ще пее в Европейския парламент

  • софи маринова-
  • евровизия

На 27 март, в навечерието на Международния ден на ромите 7 април, Софи Маринова ще представи българската песен за Евровизия в Европейския парламент, съобщиха от БНТ.

 
Представянето се осъществява по покана на български евродепутати от ГЕРБ. Събитието ще бъде открито с песента химн на ромите "Джелем Джелем" и ще продължи около час. 
 
Кулминацията ще е песента "Love Unlimited", с която България ще участва в песенния конкурс Евровизия тази година.
 
Поканени са Ливия Ярока, евродепутат от ромски произход, Джоузеф Доу, председател на групата на ЕНП, Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, представители на българската общност в Белгия и др. 
 
На срещата на делегациите в Баку беше изтеглен жребия за поредността на песните. България ще се състезава под номер осем. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА