Last news in Fakti

22 Март, 2012 17:19 1 285 1

Лекарите от „Бърза помощ” в Латвия яхват мотори

  • бърза помощ-
  • латвия-
  • мотор-
  • лекари

Ръководството на „Бърза помощ” в Латвия възнамерява да въведе мотоциклети като превозно средство, с цел по-бързото достигане до пациента в пиковите часове на денонощието. Те ще се използват в центъра на Рига и Стария град, където е трудно да се достигне с кола.

Планира се моторите да се управляват от докторите като на място ще се провеждат всички дейности по стабилизиране състоянието на пациента, докато дойде линейка.

„Почти няма държава, в която „Бърза помощ” да не разполага с други превозни средства, освен линейки, като например мотоциклети и велосипеди”, казва Илза Букша, представител на латвийската служба за спешна помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Мартинов

    0 0 Отговор
    Откриха и те топлата вода ...