Last news in Fakti

22 Март, 2012 17:29 1 908 4

101-годишна баба лети с парапланер (видео)

  • баба-
  • парапланер-
  • авио

101-годишна баба извърши немислимото – полет с парапланер. Мери Елън Хардисън мечтала дълго да опита това екстремно занимание и на достолепна възраст се престрашила да полети, без да има ни най-малко намерение да счупи рекорда на Гинес.

Смелата баба от щата Юта, САЩ, която има пра-пра-внуци, записа името си в историята като най-възрастния парапланерист в двойка с инструктор. Тя открадна титлата от кипърска столетница, която направи същото през 2007 година.

Решението да полети Хардисън взела след празненствата по случай 101-вия й рожден ден. И сбъднала мечтата си пред погледа на четири поколения нейни потомци, събрали се да я гледат.

Полетът минал гладко, а радостната пенсионерка дори била зарадвана от някои трикови изпълнения.

Видеото с подвига й е качено вчера в YouTube, но вероятно самият полет е станал през септември.

Иначе куражлийската се запалила по парапланеризма от 75-годишния си син, който го практикувал като хоби. „Не исках той да може да прави нещо, което аз не мога“, признава 101-годишната, цитираната от „Мирър“.

Когато чула, че баба й иска да лети, една от внучките й била ужасена. Но после семейството приело идеята, убедени в способностите на бойната пенсионерка, която е толкова доволна от полета, че иска да го повтори.

Старицата изобщо не се уплашила, защото все пак и други хора да го правили. „Щом е безопасно за тях, значи е безопасно за мен“, убедена е тя. Посланието й към старите хора е твърде ясно – правете това, което искате, докато можете и не се предавайте.

Това не е първият й екстремен рожден ден – 90-тата си годишнина бабата отбелязала на „влакчето на ужасите“ в Дисниленд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Като Баба-Яга е.
  • 2 Акага

    0 0 Отговор
    Eвала, като остарея искам и аз така
  • 3 ДЕЛЯН

    0 0 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИ МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 коко

    0 0 Отговор
    това е лъжа не вярно. доказано