30 Март, 2012 13:04 6 458 0

Естетичната хирургия с различни методи за жени и мъже

  • петьо брезоев-
  • естетична хирургия-
  • дерматология

Основните дискусии на десетия световен конгрес по естетична дерматология и превантивна антиейджинг медицина в Монако са насочени към методите за освежаване и подмладяване на кожата и основно към лазерите.

Това казва в ProИнтервю д-р Петьо Брезоев, специалист по дерматология и венерология.

В тези технологии също има голямо разнообразие, но изглежда, че само някои технологии ще издържат проверката на времето, като ефективност и нисък риск от нежелани ефекти.

Сравнявайки програмата от днешния ден с информацията изнесена на предишните 2 конгреса наблюдавам "отрезвяване" сред дерматолозите работещи в тази сфера, отбелязва д-р Брезоев.

Това което имам предвид е, че методите тип "чудо" вече не грабват така вниманието и колегите очакват всеки нов метод да премине нужните клинични изпитания преди да го предложат на своите пациенти. В този ход на мисли дерматологията на доказателствата заема все по-голямо място в този тип форуми - клинични проучвания за доказване на ефективност.

Що се отнася до класическите средства като ботулинов токсин и попълването на меките тъкани с филъри - все повече се набляга на леката терапия, т.е. дискретни промени, които не променят лицето, а само придават по-отпочинал вид. Напълно блокираната мимика и огромните устни вече не са на мода.

Друга важна тенденция е, че вече се обръща голямо внимание на мъжете.

Досега жените бяха традиционно големия потребител на естетични процедури, но мъжете желаещи да се възползват нарастват непрекъснато.

Тъй като естетичните идеали при мъжете и жените са различни, естетичните процедури също се различават и изискват различен подход.

Една от най-интересните сесии за мен беше посветена на лазерните методи за подмладяване и освежаване на кожата, премахване на нежелани разширени кръвоносни съдове по краката и лицето, повлияването на белези от акне и др. Лекторите са от цял свят и презентациите са наистина начин всеки професионалист да си свери часовника.

Другата впечатляваща сесия беше озаглавена буквално "Когато лоши неща се случват на добрите лекари". Презентациите бяха посветени на усложненията при рутинни процедури, основно естетични. Всички знаем, че в медицината има непредвидим риск и е много важно пациентите да бъдат наясно с възможните усложнения дори при елементарни медицински манипулации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА