Last news in Fakti

13 Януари, 2019 14:45 5 287 24

Ани Салич недоволна от откриването в Пловдив

  • салич-
  • недоволство-
  • хореография-
  • чужденци-
  • пловдив-
  • откриване-
  • европейска столица на културата

Водещата се ядоса на присъствието на чуждестранни хореографи

Водещата на Нова телевизия попиля организаторите на откриващия спектакъл "Ние всички сме цветове", с който Пловдив встъпва като Европейска столица на културата. Тя изрази недоволство от факта, че в подобно зрелище са участвали чужди хореографи.

"Канал 1 и европейският Пловдив на културата... слушам звуците и гледам картината.... много ми се иска да ми напишете как се почувствахте след като видяхте церемонията тази вечер, за да си сверя часовника (сетивата)...

Дали изпитахме едно и също...например сега ансамбъл Тракия с германски хореограф излиза от традиционния ни фолклор и прави съвременен анимиран танц на техно фон с огнени картини зад гърба... Така и не разбрах защо се наричат ансамбъл Тракия и имат ли нещо общо с тракийската музика... така де, моля пишете ми какво мислите за първата нощ на Пловдив - столица на европейската култура, за която видно са се погрижили много, много хора, на които трябва да отдадем заслуженото...

Голяма част от тях са чужденци, виждам сега в края на спектакъла, когато чета надписите ... не че нямаме добри български хореографи например... Така или иначе “Заедно” ... звучи оптимистично."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    26 42 Отговор
    Тая пък за ква се взе...простакеса
  • 2 Реалата

    26 39 Отговор
    Коя е Ани Салич?
  • 3 Киро

    49 11 Отговор
    Общо взето си беше българска боза.
  • 4 Guðmundsson

    52 6 Отговор
    Ще за оугуфуен може да измисли "ние всички сме цветове"? Все едно в детска градина. Малоумщина е това нещо.

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българина

    41 7 Отговор
    Ние сме цветове ми звучи като всички под джендърската дъга и всички сме цветни шарлита..... това столица на еврокултурата е поредната брюкселска глупост! Всяка държава синима столица и култура. Кой на какво ниво е туризма е показателя! Пълна глупост е цялата идея. Нещо като ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ КОРПУС ! Кое в ес вече не е като в ссср? субсиди, централни решения, цензура, еднакви стоки навсякъде, държавни помощи за ч фирми?
  • 7 Голям Слон

    37 6 Отговор
    Пловдив - европейска столица на корупцията!
  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    21 21 Отговор
    Аз пък съм недоволен, че тая баба още е в ефир, ама чували ме някой да я свалят!
  • 9 БЮЧ

    30 10 Отговор
    БРАВО САЛИЧ- ВЕРНО Е
  • 10 Българан Европейски

    10 18 Отговор
    Сигурно и други хора ще проявят простодушието и фолклорните си комплекси, като клетата Салич. Все пак да не бъркаме спектакълът за Европейска столица на културата с Евровизия. Точно това му беше хубаво на откриването, че участваха най-различни артисти и одухотвориха по своему "вавилонската" кула на Пловдив. Заслужават похвала организаторите, а не провинциално мърморене.
  • 11 Назаем от друг форум

    40 3 Отговор
    Копирано от друг форум, няма как да бъде казано по-добре. Автор: watch app --- Разбор по време. Церемонията – 57-58 минути тотал. 7 минути братвеж на маминото , Фалби и наглеене ! Още толкова минути братвежи на габриел , можеше и още но й се смръзна габриелката… Излиза Теодоси в метализиран шлифер , като за жертвите на хипотермия при бедствия. Свири точно пет минути , при риск да му замръзнат джуките върху кавала се изнася… Идват кохорти от кукери които създават зловеща атмосфера с монотонните си подскоци и дрънчене … Но най-страшното тепърва предстои ! Млади дрогирани комсомолчета започват хорово скандиране в кресчендо ! Машината на времето докарана от Карлуково ! Цузамен , тогедър … / защо на първо място е немското , а не английското както обикновено ? Ами далаверката е с немците , с тях са делкани милионите/ . Тръгват букви , тикани от премръзнали тийнеджъри с блеснали погледи ! Гърми „Хава нагила“ , рецитациите продължават , още кресчендо ! …Следва брутален обрат към техно-денс чалга и диджей шиле ! Пренасяме се на Ибиса , но при минус градуса. Чалгата се прекъсва от гайди и хорове на увити в одеяла пущиняци. Тука сме на две трети от времето на шоуто. Чакате нещо малко по-малко ужасно ? Нещо културно да се случи ? Ни най-малко. След още рецитации идва реда на Балканска с богатия си репертоар от едната песен за Дельо. Тя влачи един път и загърмява дълга заря , в края на която Балканска изкарва … още един път за Дельо. Явно хонорарът е за две изпълнения

    Коментиран от #22

  • 12 Чичо

    37 7 Отговор
    Е, тоя път съм съгласен с Ани Салич. Снощи станахме свидетели /а не зрители/ на една претенциозна и безвкусна техночалга. По нищо не разбрах , че става въпрос за България, а Пловдив.....просто отсъстваше. Вероятно за това нямаше и зрители. Никаква мисъл, никакъв национален елемент.....а текстовете- все едно ги беше писала неграмотна гимназистка! Пълен срам!!!
  • 13 Ангелова

    8 24 Отговор
    Супер беше откриването! Дето се казва "на крива ракета, космоса и крив." Тази година в Пловдив са насрочени около 350 културни събития, включително изложба с фрагменти от Берлинската стена, която ще отбележи 30 години от падането му. Позитивите са много повече от дребнавите Ви сметки. Но който има очи видя и ще продължава да гледа, който има уши - чу, и ще продължава да чува!!
  • 14 Крис

    24 4 Отговор
    Примитивно езичество и скука - пълна боза беше Вавилонската кула на Тотев-ци.
  • 15 ГАй

    8 1 Отговор
    ГА шъ я бутате, а?
  • 16 Townboy

    16 0 Отговор
    Аз отдавна твърдя че Мамин ваньо е пълен тъпанар, но излизайки неподготвен с речта която сричаше изненада дори мен.
  • 17 123

    12 1 Отговор
    Липсваше Българското.
  • 18 бобо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Guðmundsson":

    Не е малоумщина. Това е знамето от гейпарада. Леко замаскирано.

    Коментиран от #19

  • 19 Иванова

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "бобо":

    С две ръце се подписвам и подкрепям коментар № 11. Казано точно,компетентно, без емоционални пристрастия....Като се има предвид, че кулата се предава не само от наши телевизии, какво, всъщност показахме на света? Те разбраха ли, че в Пловдив има ОПЕРА със световно известни продукции и таланти? Разбраха ли, че Соня Йончева е от Пловдив, че Стоичков е наше момче? Показахме ли какви художници и скулптори имаме? Е, ще кажете: ама то нали ще има изложби...да! Ама тези, които са пред телевизора от чужбина нЯма да ги видят и да разберат...видяха ли тепетата, археологията, Марица....Не ги видяха и няма да дойдат в България, защото не разбраха какво съкровище в културен аспект е Пловдив. Какво БЪЛГАРСКО, САМО НАШЕ-показахме?

    Коментиран от #20

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Иванова":

    Какво БЪЛГАРСКО Ви гони? Не разбрахте ли, че режисурата на спектакъла е НЕМСКА? Честно казано, по-тъпо откриване не мога дори да си представя...,но хонорарът от милиони е взет, както и комисионните. Честито на печалившите!
  • 21 Зайко Байко многознайко

    3 2 Отговор
    Крадливият Гербераст Тотев се о.ка! Излагация! Ани Сандалич е права!
  • 22 123

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Назаем от друг форум":

    Точно!
  • 23 Ник

    0 0 Отговор
    Идеята “ Заедно” не е за българският народ. То си беше ясно че завостта е по силна. Участници беха само от Пловдивска област, защо ли?! Основният ивеститор е общона Пловдив, а не държавата. Ансамбъл “Тракия” е най типичния за Тркийския фолклор, що за въпрос.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.