Last news in Fakti

15 Януари, 2019 10:23 22 903 37

Стана ясно как е забременяла жената в кома

  • кома-
  • жена-
  • бременна-
  • роди-
  • бебе-
  • дете-
  • медицина-
  • болница-
  • изнасилване

Медици разясниха как може жена в подобно състояние да забременее и роди здраво бебе

Стана ясно как е забременяла жената в кома - 1
Снимка: Shutterstock

Новината за 29-годишната жена, която въпреки че от 14 години е в кома, неочаквано роди момче, шокира медицинската общност. Странният случай се е случи в град Финикс, САЩ.

Детето е родено на 29 декември 2018 г., а жената не е идвала в съзнание от 14 години.

Лекарите и полицията смятат, че пациентката е жертва на изнасилване на един от служителите на клиниката. Инцидентът предизвика сериозно разследване: от всички служители на болницата са взети ДНК проби, за да се установи кой е бащата на детето.

Близките на жертвата са изключително възмутени. Те смятат, че персоналът на клиниката се е провалил в задачата си да следи състоянието на родственицата им. Все пак те решиха да не изоставят новороденото. То ще бъде отгледано от родителите на жената.

Те остават озадачени как тяхната дъщеря, която лежи в кома повече от 14 години, може не само да зачене, но и да износи и роди здраво и пълноценно дете.

Лекарите смятат, че това явление не е необичайно в медицинската практика. Момичето не е в дълбока кома, а във вегетативна. Това е дълбоко безсъзнателно състояние, в което човек не е способен да мисли. В същото време тялото му може да работи нормално. Такива пациенти могат да дишат сами, понякога отварят очите си или дори издават звуци и показват емоции.

Например, някои хора могат внезапно да плачат или да се смеят, докато са в кома. По правило кома и вегетативно състояние са взаимозаменяеми понятия, но всъщност между тях има значителна разлика. Човек в дълбока кома никога няма да може се засмее. Във вегетативно състояние такива реакции се считат за нормални.

Затова и яйчниците на засегнатата пациентка са функционирали нормално през цялото време, така че тя е била в състояние да зачене дете. Бебето в утробата се е развивало правилно, защото през цялата бременност е получавало необходимите хранителни вещества. Самите служители в болницата не забелязали, че състоянието на жената се е променило.

Раждането преминало нормално. Лекарите установили, че тяхната пациентка е бременна, едва когато раждането внезапно започнало. То преминало абсолютно нормално, тъй като е естествена реакция на женското тяло.

Подробностите за самия инцидент все още не се разкриват. Полицията и клиниката не назовават името на жертвата, защото това може да попречи на разследването.

Сега нищо не застрашава здравето на момчето, въпреки че първоначално имаше проблеми с дишането след раждането. Майка му все още е в кома. Раждането на детето не е имало ефект върху състоянието ѝ.

Това не е първият такъв случай. Подобни случаи е имало и в близкото минало. През 1996 г. жена, ранена в автомобилна катастрофа и лежала в кома около 10 години, е родила здраво момче. След още 2 години инцидентът се повторил, но с друга пациентка. Втората жена родила момиче. И в двата случая отново става въпрос за изнасилване, пише jenata.blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде сте защитници?

    86 10 Отговор
    Айде сега пишете колко недемократично е да се взима ДНК проба от всички служители на болницата! Пишете за свободата на личнастта! Представете си, че това е станало в наша болница!

    Коментиран от #20, #34

  • 2 Името на насилника да не е

    40 16 Отговор
    Светият дух?
  • 3 бббббб

    126 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лекарите установили, че тяхната пациентка е бременна, едва когато раждането внезапно започнало.Пълни тъпаци.След като тялото функционира нормално как не са установили липсата на цикъл и оформяне на корема през бременността?!?!?!?

    Коментиран от #12, #16

  • 4 Човек

    25 6 Отговор
    Всъщност; това е прекрасно!

    Коментиран от #23, #33

  • 5 гост

    47 28 Отговор
    Имаше наскоро една шега, че Дева Мария измислила цяла религия, за да прикрие своя забежка.

    Коментиран от #7, #26

  • 6 Townboy

    20 19 Отговор
    Е това дете ще може да основе религия ако пожелае.
  • 7 Абе то истината понякога

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Се казва под формата на шега...
  • 8 Сега веднага да намерят 12 санитаря

    17 15 Отговор
    И да ги обявят за първоапостоли. Някой да опише историята в мистично фантастичен стил и ей ти го роден новият култ
  • 9 Бас ловя че е.........

    6 13 Отговор
    Божие зачатие.
  • 10 Оху Боху

    22 26 Отговор
    Това, че сте невежи и пишете простотии не ви оневинява. Анунаките, създали човечеството са описани в Библията като Ангели. Бащата на Енох е бил Ангел, бащата на Исус също. Неслучайно тези деца са разпогали със сили немислими за нас хората. Били са пророци, учители, лечители и възкресители. Тези Ангели са сред нас и днес, та леко с подигравките, да няма после олеле Боже! На човек не е дадено да съди Твореца! И изобщо религията не е за прости хора, защото ги обрича на самоунищожение, щом започнат да съдят Бога. Пазете се от този смъртен грях, богохулствато, той е по- голям и от убийството.

    Коментиран от #11

  • 11 А сега защо

    21 8 Отговор

    До коментар #10 от "Оху Боху":

    Не лекуват и не възкресяват? Да назначат по един анук или ангел за портиер във всяка болница и да ги лекува още на входа, какво ми забременяват коматозни....

    Коментиран от #14

  • 12 Ами как не са установили...

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Ами това е божа работа. Примерно дърводелецът Йосиф преди 2000 години как не е установил, че съпругата му е бременна, м? Как?

    Коментиран от #15

  • 13 Медици установили....

    21 2 Отговор
    Че кой не знае как стават бебетата? Няма нужда от медици да обясняват неща които и бабите ви знаят как стават. Разяснение то явно е нужно на последователите на един култ които вярват и в алтернативни методи за забременяване. Вярват ама ако жена им се върне леко бременна и каже, че е непорочно вярата им изчезва.
  • 14 Оху Боху

    11 10 Отговор

    До коментар #11 от "А сега защо":

    Безумни човече, в този случай е извършено престъпление от човек и това не е изключение от правилото. Изключения се правят веднъж на 2000 години за да се даде нов импулс на човечеството, нещо като ъпдейт на системата. Искаш да се лекуваш, заповядай- разкай се за греховете си, поправи злото което си направил, прави добро и бъди милостив, моли се за здраве, пий билки, прави дихателни упражнения и физически и слушай звуците от Z-App на гугле плей. И спри да плюеш в Извора, който може да ти спаси живота!

    Коментиран от #18, #21

  • 15 Оху Боху

    13 7 Отговор

    До коментар #12 от "Ами как не са установили...":

    Безумнико, ако си чел в Евангелията щеше да знаеш, че Йосиф много добре е знаел всичко това, но в твоя коран това не го пище, защото е писан под диктовката на бунтовника Мардук, който е искал да се самообяви за единствен бог, а това е грубо потъпкване на Закона и хула срещу Единствения Бог, сътворил Небето Земята и ангелите. Този Един Бог, никой, никога не го е видял и чул, Бог, който е Любов!

    Коментиран от #19

  • 16 бгбгбгбгбгбг

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    защото са се опитвали да покрият случая затова
  • 17 Оху Боху

    12 7 Отговор
    Искам да приключа с тази сесия и ще ви напиша нещо което ви интересува, но не го пишете. Бог ли е Исус или не? Исус е Спасител, Той е първият между Ангелите и най- смирен служител на Единствения Бог, Творецът на Небето и Земята. Неговите последователи го обявиха за Господ, но Той никога не го е казвал това. Дали хората сме деца на Бога? Всеки добър човек е син или дъщеря на Бога, защото върши Волята на Бога, низависимо от религията която изповядва. Мир вам!
  • 18 Както сам казваш

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Оху Боху":

    Изключения се допускат веднъж на 2000 години. Ами последният случай точно от преди толкова.
  • 19 Той Корана не е мой

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Оху Боху":

    Но явно не си го чел. Там също се споменава за Йосиф, съпругата му и детето "им".
  • 20 Именно

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Къде сте защитници?":

    Като спрат да си шибат пациентите може да си получат правата обратно!
  • 21 Малка но съществена грешка

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Оху Боху":

    Той извора не спасява живота, а само душата. Живота е продукт на тленното, а то не е важно за християнството. Грешно разбираш и тълкуваш словата Му.
  • 22 Слот

    12 8 Отговор
    Честно казано те вместо да се радват, че имат внуче тръгнали да се възмущават. Колкото и грозно да звучи дъщеря им реално е мъртва от 14 години, а сега има частица от нея, която ще ги радва. Не че е оправдано изнасилването на пациенти, но реално за старците крайния резултат е по-добрия вариант.

    Коментиран от #24

  • 23 Chovek

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    Ако това се случи на дъщеря ти пак ли ще е прекрасно, а?
  • 24 chovek

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "Слот":

    А ти искаш ли внуче с гени на изнасилвач, който сигурно е с кой знае още колко други отклонения?
  • 25 ХАХАХА

    9 1 Отговор
    Карам сия по мгистралата дне и един тир с канарчета се обърнал. Летят тия канарчета ,а някои от тях толкова на високо...
  • 26 Дия

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    За богохулството ще ти пострада езика на тебе!
  • 27 Retro

    2 0 Отговор
    "Говори с нея" - реж. Педро Алмодовар
  • 28 Тома невернии

    15 0 Отговор
    ...Лекарите установили, че тяхната пациентка е бременна, едва когато раждането внезапно започнало...
    Това не го вярвам ! Тъпи журналисти.
  • 29 hmhmhm

    7 3 Отговор
    Това че може да роди е ясно. Но е ясно и че има полов акт. Само не ми твърдете че тя виж си лежала и лекарите накрая установили че е бременна. Абе охлюви нали тази жена и се слагат памперси нали трябва да има овулация нали корема се подува абе я сиктир. И защо подяволите държите толкова време пациент в кома? То от него нища не става дори и да излезе? Егати и лекарите егати и медицинския персонал щом при раждането е разбрал а аз мисля че тук лекарите за нищо не стават. Само за военно медицинска съм сигурен че чеп за зеле не става от тях със сигурност и го потвърдиха.
  • 30 lud

    6 0 Отговор
    кви са тия глупости:.....Публикувано във факти.бг: Лекарите установили, че тяхната пациентка е бременна, едва когато раждането внезапно започнало.....алооо журналистчета....ами проверявайте ги тия нещааа.. що не написахте, че и корема не се е подул, че да го забележат.....
  • 31 Един

    3 0 Отговор
    К'ви лекари !?
  • 32 учуден

    10 1 Отговор
    "Стана ясно как е забременяла жената в кома".Само на мен ли не ми стана ясно или има и други?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мегалодона

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Къде сте защитници?":

    от утре ставам санитар на такива ще ги шибам на воля хахаха
  • 35 Санитарка

    2 1 Отговор
    Здраво го ударихте на религия. Пълни глупости са това. Случва се в болниците, персонала да злоупотребява сексуално със пациенти без съзнание. Ако са известни, това е почти задължително. Ами,...по-нататък, по-добре да не знаете.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ииии?

    3 0 Отговор
    Заглавието е: "Стана ясно как е забременяла жената в кома", а в статията пише всичко друго, но не и как и от кого.