Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 10:29 30 989 19

Рени имала тайна среща с Шабан Шаулич в дома на Лепа Брена

  • рени-
  • фолк певица-
  • шабан шаулич-
  • сръбски изпълнител-
  • загина-
  • катастрофа

Фолкпевицата бе сред близките приятели на сръбския изпълнител у нас

Внезапната смърт на легендарния сръбски изпълнител Шабан Шаулич се превърна във водеща тема на новинарските емисии в няколко страни. Припомняме, че изпълнителят загина, след тежка автомобилна катастрофа близо до германския град Дортмунд.

Кралят на сръбската музика има много фенове в България, както и добри познанства. Сред приятелите му у нас е и фолк звездата Рени, която също страда неутешимо след загубата му.

„С Шабан се запознахме на сцената на Grand Production, когато бях редовен гост в тяхната телевизия. На една сцена сме се изявявали много пъти. Последната ни среща е през декември в телевизията на Драгана Миркович, където снимахме новогодишна програма”, спомня си Рени.

На 16 октомври 2008 г. тя, Шабан и Мирослав Илич са поканени да изнесат общ концерт в зала 1 на НДК. Спектакълът е кръстен "Мост на Балканите”, а Рени и Шабан запяват в дует песента „Зайди, зайди”.

„Били сме заедно на гости на Лепа Брена. Тя ни беше събрала няколко колеги в дома си. Смъртта на Шабан е голяма загуба за музиката, защото той е Кралят на музиката. Но една легенда никога не може да умре, винаги ще бъде в сърцата ни. Остави хубаво творчество зад гърба си. Всяка песен му е хит. Само той можеше да пее по този начин”, категорична е изпълнителката на „Плакала съм”.

„Винаги се е държал любезно и мило с мен. Никога не съм получавала критики от него, вероятно не е имало и за какво. Шабан бе много земен човек, изключително добронамерен. Никога не е парадирал с нищо, скромна душа. Неговата съпруга движеше нещата свързани с неговата кариера. Той би предпочел едно тихо местенце, където да си лови риба и да не се занимава с големи концерти и т.н. Най-добрите си отиват бързо. Можеше още много да даде на феновете, на семейството си. Но никой не знае какво го чака зад ъгъла”, допълва тя.

Рени признава, че преди години също е преживяла катастрофа, която е оставила следа в съзнанието ѝ. Пътувала за Варна с нов озвучител. Магистралата била хлъзгава, тъй като валяло силен дъжд. Певицата няма идея какво точно се случило, но колата се завъртяла и се ударили силно в мантинелата. Рени набила главата си в предното стъкло, но извадила страшен късмет и не се наложило дори намеса на медицински екип, докато колата била цялата сплескана. Певицата извадила късмет, че по това време зад тях нямало други коли, иначе щяло да стане наистина страшна гледка.

„Може да караш с много висока скорост и нищо да не ти се случи, а може и бавно да караш и да загинеш. На една приятелка дъщеря ѝ умря в такава катастрофа, а колата се движела с 40 км/ч и хлътнала в една канавка. Никой не знае как си е ударила главата, но на място остава детето. Има си Господ, който си знае работата и ние нищо не можем да направим. На всеки човек пътят му е предопределен и му е драснато какво ще му се случи. Колкото и да се опитваш да променяш нещата, няма как да избягаш от съдбата си”, смята Рени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диана

    48 12 Отговор
    Що се отнася за съдбата абсолютно вярно тя е написана още със раждането ни каъв път да извървим

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Благой

    26 6 Отговор
    Ами вероятно са били без колани така са си ударили главите.
    Да почива в мир Шабан...

    Коментиран от #17, #19

  • 3 Garrincha

    11 29 Отговор

    До коментар #1 от "Диана":

    Всеки сам пише съдбата си ! Не вярвайте на глупостите за съдбата написана от белобрад старец, нейде там високо в небесата, защото, това е най-лесното извинение за неуспехите ни ! Виж, късмета е друго нещо, но той е в по-голям процент плод на случайност !

    Коментиран от #8

  • 4 Потресен

    30 9 Отговор
    „Рени набила главата си в предното стъкло....колата била цялата сплескана...” Страшен изказ, направо без думи! Що се отнася до съдбата, мисля, че тя е по-скоро генерално предначертание, много зависи от конкретния човек-навици, начин на живот...Пример 1: Наливай се с алкохол по цял ден и вини съдбата, че умираш от цироза на 40,
    тъпчи се със всякакви боклуци и после съдбата е виновна, че имаш куп заболявания и получаваш инфаркт или инсулт...Пример 2: Храниш се разумно и балансирано, нямаш вредни навици като пушене и злоупотреба с алкохол, спортуваш редовно и т.н., вероятността да доживееш преклонна възраст доста се повишава, без разбира се да има някаква гаранция за това. Мисълта ми е, че е доста малоумно и безотговорно да твърдиш, че всичко е съдба и че от теб нищо не зависи...а че един ден всички ще си отидем от този свят е повече от сигурно, това ако е съдба- да, съгласен съм! И още нещо- позитивната нагласа към живота, чистите и добронамерени помисли и действия също много допринасят за дълъг и щастлив живот.

    Коментиран от #5, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чебурашка

    22 0 Отговор
    Лека му пръст на човека! ама къде са шокиращите разкрития на РЕНИ?
  • 8 vasik atanasova

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Garrincha":

    млад дух си
    има още много да се връщаш тука на земята и да си учиш уроците

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АЛЛ

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Франк":

    ....тайното е ,че му е лапала ....те жените така говорят без да казват тези неща в прав текст!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Garrincha

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "vasik atanasova":

    Ти, горе-долу, колко пъти си се връщал/а ? Че, ми стана интересно !
  • 13 НЯМА СЪДБА

    4 3 Отговор
    НЯМА СЪДБА. Ти решаваш във всеки миг от живота си как да постъпиш или какво да направиш в дадена ситуация, каквато и да е тя!
  • 14 Лилия Хубер

    0 3 Отговор
    Нямам идея, как ШАБАН семеен сериозен цар на Балканите ще бъде в компания със..... Странно, както и Лепа Брена..
  • 15 Антонн

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Потресен":

    Щом всичко зависи от човека,защо ти не си президент министър известен и прочие?
  • 16 Славчев

    6 0 Отговор
    Къде точно е тайната среща със ужасяващите разкрктия.??? Глупост връз глупост..
  • 17 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Благой":

    Точно обратното. Коланите са причина за смъртта им. Чети внимателно!
  • 18 Бай Мадурко

    1 0 Отговор
    Не прочетоб нищо шокиращо! Какви ги пишете бомбастични заглавия???
  • 19 Марина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Благой":

    Шабан Шаулич е бил с колан, и последната информация е, че точно коланът е притиснал аортата и се е спукала. Божа работа...някой ще се спаси с това което ще убие друг...Старите хора са казали; това което е писано на глава, на камък не пада.