16 Април, 2012 16:57 1 675 2

"Игрите на глада" с рекордни постъпления

  • игрите на глада-
  • бокс офис-
  • филм-
  • кино

Филмът "Игрите на глада" вече четвърта поредна седмица е начело в бокс-офис класацията в САЩ и Канада, съобщиха световните информационни агенции.

Общо от появата си на екран в САЩ и Канада, когато стартира с рекордните 152,5 милиона долара, лентата е донесла на създателите си 337 милиона долара. Приходите от продажбата на билети в останалата част на света възлизат на 194 милиона долар. А това прави общи постъпления от 531 милиона долара за лентата на киностудиото Lions Gate, което стои зад фантастичния проект.

Филмът е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс "Игрите на глада". Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ.

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. . Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване,

"Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Последният филм, който четири седмици подред оглавяваше бокс-офис класацията в Северна Америка, бе "Аватар" на Джеймс Камерън, припомня Ройтерс.

Комедията "Тройка дебили" ("The Three Stooges") дебютира на второ място със 17,1 милиона долара, а на трета позиция е филмът на ужасите "Хижа в гората" ("The Cabin in the Woods"), който е с приходи от 14,8 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада през уикенда.

На четвърто място е триизмерната версия на филма на Джеймс Камерън "Титаник" с 11,6 милион долара. Следва комедията "Американски пай: Отново заедно" с 10,6 милиона долара.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симеон

    0 0 Отговор
    Има и по-тъпи филми от него,но са еденици.
  • 2 ирина

    0 0 Отговор
    филма е много интересен.