Last news in Fakti

24 Март, 2019 20:10 18 352 16

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II

  • тайна-
  • дълголетие-
  • кралица-
  • елизабет ii

Британската кралица скоро ще отпразнува своя 93-и рожден ден

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II - 1
Снимки: БГНЕС

Кралица Елизабет II скоро ще отпразнува своя 93-и рожден ден, но въпреки възрастта си, тя продължава да работи и редовно се появява на благотворителни събития.

Журналисти, които предполагаха, че тайната на монарха се крие именно в начина ѝ на живот и хранене, успяха да разговарят с личния готвач на кралицата.

Дейвид Макгрейди, който доскоро бе служител в кухнята на замъка Уиндзор, любимото място за почивка на Елизабет II, се съгласи да разкрие предпочитанията ѝ. Оказа се, че сутринта на монарха започва с чаша чай и шоколадов десерт – бисквита с високо съдържание на какао.

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II
Снимки: shutterstock

Елизабет II обича пресни плодове, но те трябва да са сезонни. За да избегнат кралския гняв много внимателно всички следят какво точно се сервира на кралицата. „Тя обича да си похапва риба и пиле, но се ограничава в консумацията на ориз, картофи и макаронени изделия, като се стреми да пази линия. В допълнение е редно да призная, че тя мрази миризмата на чесън и готвачите никога не си позволяват да го добавят към ястията, колкото и да им се иска'', призна Макгрейди.

Тайната на кралицата обаче, оказва се, е съвсем друга. Тя далеч не си пада въдържател на алкохола, стига той да бъде консумиран разумно. Според Макгрейди преди обяд се случва понякога Елизабет II да пийне чаша джин или чаша хубаво вина. Тя не е безразлична и към мартинито. „Случвало се е да пие дори по четири на ден”, признава той.

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II
Снимки: shutterstock

„Кралицата обича да пие джин с лимон и лед. Най-много обича да консумира алкохол преди вечеря. Преди да си легне се случва да си позволи да пие чаша от някое много скъпо шампански”, разкрива още готвачът.

Любопитно е да отбележим, че кралицата държала ледът да е кръгъл, а не квадратен. За тази цел водата се замразява в кръгли формички. Причината е в това, че квадратните ледчета дрънчали много повече в чашата, което пък влудявало Елизабет II.

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Граф Дракула

    63 9 Отговор
    Пие кръв от девстеници!
  • 2 Batushka

    59 8 Отговор
    РЕПТИЛ!
  • 3 Румяна Костова

    77 4 Отговор
    Какъв идиотизъм. Кралицата била във форма защото ограничаваща макароните и картофите, но си пийвала джин,вино и мартини.Тя и другите вампири от отбора имат медицина и хапчета на ниво светлинни години от тези на нормалните хора.
  • 4 ванката

    44 11 Отговор
    защото е рептил...

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Черна Врана

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Добре, Гекон еееее
  • 6 Предник

    58 0 Отговор
    Тая е от наще! Само забравиха, че никога не е натискала лопата и скубала плевели!
  • 7 Елизабет

    11 17 Отговор
    Завиждайти ми...! Тук няма тайна, но някои мърши от коментиращите не заслужават интелектуален отговор....!!!
  • 8 Яшко

    23 5 Отговор
    И на нея ше и дойде врвмето,.лицемерието им ще свърши все някой ден
  • 9 OLEG VU TSUN

    2 3 Отговор
    obli ledçeta za KVADRATNİ....MIRŞİ....
  • 10 Разбира се

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Аз съм се срещал с хора които съм се съмнявал че са рептили поне един човек де. Таз нощ няма никога няма да я забравя. Отивам в лайфа в 21:00 през нощта и отидох да гледам саламите колбасите и луканките и шпековете и една мърлява жена тя беше горе долу добре за не е толкова тлъста и ме гледа странно аз много мразя хора които не познавам да ме гледат така. И после тя дойде до мен и ме гледаше аз не и казах нищо. Ядосах се викайки си писнами се да ме гледат така и аз я погледнах. И после тя спря да ме гледа. Незнам съмнявам се че тази беше рептил.
  • 11 някой

    12 1 Отговор
    Майка й, столетницата, също вечно се разхождаше с чаша джин или тя си знае с какво. Кралският живот не може да не предполага дълголетие. Кралицата, явно в течение на всичко, случващо се в държавата, прекарва времето в грижи за себе си, за здравето си, заобиколена със свита от лекари, прислужници, моделиери, коафьори, козметици и какви ли още не. Така всеки може да изкара 100 години, стига да не го постигне фатална болест.
  • 12 Синдо

    9 2 Отговор
    Какво ли ни интересува все тая и какво се случва около нея
    Незаконно богатият и живеят на гърба на хората - данъци и труд
    Време е вече да ги няма
  • 13 Чесън

    13 0 Отговор
    Не обичала миризма на чесън-той и дявола бяга от чесън
  • 14 Сънчо

    10 0 Отговор
    Ми що да не живее дълго!Тя от какво да е видяла зор.Пие отбрани вина, розови, сини, жълти тоалети...Подбира си храната.То такъв живот на всеки би се отразил добре.Ние да му мислим!
  • 15 Българан

    2 0 Отговор
    Минавам от ракия на джин да се чувствам по кралски! За кръглия лед-не знам. Ще опитам да си направя в празни найлонови обелки от кренвирши-основната ми храна. Уу, много полезна статия!
  • 16 Коментар

    0 0 Отговор
    Попитали кралицата:
    — Защо са толкова големи сметките за напитки в бюджета на двора?
    — Предлагам в бъдеще да се борави по-икономично с минералната вода! — бил отговора.
    Ето, затова Британия е Велика!
    .