Last news in Fakti

26 Април, 2012 21:10 4 326 1

Женската красота зависи от мъжките хормони

  • красота-
  • женска-
  • секс-
  • хормони-
  • тестостерон

Тестостеронът, основният мъжки полов хормон, е от голямо значение за външния вид на жените, установиха учени.

По време на менопаузата в организма на жените се наблюдава драматичен спад на хормона естроген. Десет или повече години преди прекратяването на работата на яйчниците, нивата на половите хормони прогестерон и тестостерон също започват да намаляват. Двата хормона имат решаваща роля в превенцията на болести като репродуктивни нарушения, рак на гърдата, автоимунни заболявания, намалена плътност на костите и остеопороза, както и спад на либидото и сексуалното желание.

През последното десетилетие учените намират все повече доказателства, че тестостеронът, който е основният мъжки полов хормон, е от решаващо значение за здравето и красотата на жените. Той позволява на дамите в зряла възраст да поддържат добра фигура и да бъдат сексуално активни, информира БГНЕС.

Скорошно проучване, в което участват 75 жени на възраст между 31 и 56 години показва, че по една или друга причина отказването на яйчниците или отстраняването им рязко намалява нивото на тестостерон в женския организъм.

Друга група доброволки се подложили на интересен опит, по време на който лекарите изкуствено им инжектирали по 300 микрограма тестостерон на ден. В резултат на това жените значително подобрили сексуалния си живот, настроението и цялостното си здравословно състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 din76

    0 0 Отговор
    То това го знаият от 1000 години