Last news in Fakti

8 Май, 2012 13:35 1 086 0

Бременната варненка излезе от кома

  • бременната варненка-
  • кома-
  • излезе

27-годишната Станислава Христова от Варна, която получи два инсулта в петия месец на бременността си, излезе от кома, съобщи "Варна утре".

След сложна безкръвна операция, извършена вчера в УМБАЛ "Св. Марина" от екип, пристигнал от Военномедицинска академия, Станислава вече е контактна. Тя се усмихва и контактува с леки мимики за огромна радост на своите близки и приятели. Жизнените показатели на варненката са стабилни. Въпреки това следващите няколко дни остават критични, защото има риск от настъпване на вазоспазъм и исхемия.

Факти.бг припомня, че варненката получи два инсулта заради липса на медицинска намеса след първия.

Интервенцията, която бе извършена снощи се прави за първи път в България и тя бе осъществена благодарение на намесата на здравния министър Десислава Атанасова.

Безкръвната операция се осъществи д-р Мирослав Лилов от Военномедицинска академия. След процедурата няма опасност жената да получи нов инсулт, но опасността за живота й все още остава.

В продължение на седмица младата жена беше в кома. В неделя стана ясно, че държавата поема разноските по лечението на бременната варненка и се заема с търсенето на специалист-хирург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА