ТЕМА: Какво да сготвя
Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Рецепта на деня: Полента на фурна по италиански

Публикувана: 5 Юли, 2019 11:01
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2261
Рецепта на деня: Полента на фурна по италиански
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Продукти:

1 чаена чаша царевичен грис (качамак)
½ литър зеленчуков бульон
1 и ½ чаши прясно мляко
150 г настърган пармезан
50 г масло
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 щипка кориандър

Приготвяне:

В голяма тенджера смесете млякото и бульона. След като заври леко, сложете в тенджерата и гриса (качамака). Бъркайте непрекъснато, докато варите, за да не стане на бучки.

Гответе за около 5 минути при непрекъснато бъркане, пише dnes.bg. Свалете от котлона и добавете малко от пармезана. Разбъркайте, след това прибавете и маслото, лимоновия сок и кориандъра. Разбъркайте много добре всички съставки.

В голяма тава за печене, предварително постлана с пергаментова хартия, изсипете качамака. Пригладете го добре и оставете да се охлади добре първо на стайна температура, после в хладилника за минимум един час.

След като полентата се е охладила достатъчно, извадете я от хладилника. Нарежете я на хапки, напръскайте я с малко олио или ако имате спрей за готвене – най-добре. Поръсете я с останалия пармезан и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ох Лоро...!
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Полентата не ли е за мамалигарите, не я обичам...!

Коментиран от #2


Оценка:
-3 +2

Его
(гост)

Неутрално
2 Отговор

До коментар #1 от "Ох Лоро...!":


Полезна е много и не е лоша ако е добре приготвена и те държи сит

Оценка:
-0 +4

Хайл
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Качамак със кашкавал-бива,ама е по-добре със свински пръжки и масло

Оценка:
-0 +3

4
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери