Last news in Fakti

5 Юли, 2019 11:01 10 576 4

Рецепта на деня: Полента на фурна по италиански

  • полента-
  • пармезан-
  • фурна
Рецепта на деня: Полента на фурна по италиански - 1
Снимка: Shutterstock

Продукти:

1 чаена чаша царевичен грис (качамак)
½ литър зеленчуков бульон
1 и ½ чаши прясно мляко
150 г настърган пармезан
50 г масло
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 щипка кориандър

Приготвяне:

В голяма тенджера смесете млякото и бульона. След като заври леко, сложете в тенджерата и гриса (качамака). Бъркайте непрекъснато, докато варите, за да не стане на бучки.

Гответе за около 5 минути при непрекъснато бъркане, пише dnes.bg. Свалете от котлона и добавете малко от пармезана. Разбъркайте, след това прибавете и маслото, лимоновия сок и кориандъра. Разбъркайте много добре всички съставки.

В голяма тава за печене, предварително постлана с пергаментова хартия, изсипете качамака. Пригладете го добре и оставете да се охлади добре първо на стайна температура, после в хладилника за минимум един час.

След като полентата се е охладила достатъчно, извадете я от хладилника. Нарежете я на хапки, напръскайте я с малко олио или ако имате спрей за готвене – най-добре. Поръсете я с останалия пармезан и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох Лоро...!

    2 3 Отговор
    Полентата не ли е за мамалигарите, не я обичам...!

    Коментиран от #2

  • 2 Его

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ох Лоро...!":

    Полезна е много и не е лоша ако е добре приготвена и те държи сит
  • 3 Хайл

    3 0 Отговор
    Качамак със кашкавал-бива,ама е по-добре със свински пръжки и масло
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.