Хумус може да се намери в почти всеки магазин, но приготвянето му е толкова лесно и приятно, че няма смисъл да се задоволявате с готовата пакетирана храна. Рецептата за хумус може да бъде адаптирана спрямо вкуса на всеки, като добавите маслини, чушки, патладжан и т.н., тук ви предлагаме основната част:
Необходими продукти:
400 гр. нахут от консерва
2 с. л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
100 мл зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете нахута и го изсипете в купата на кухненски робот. Добавете сусамовия тахан, лимоновият сок, намачканите скилидки чесън, овкусете се със сол и разбийте добре. Постепенно на части налейте зехтина и разбъркайте, докато зехтинът се поеме от сместа.
Поднесете с филийка препечен хляб.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 смок
Хумусът е много важна органична част на почвата, която до голяма степен определя естественото почвено плодородие.
Демек не става за ядене.
10:18 11.12.2019
2 ЕвроЕврей
Отврат!
10:49 11.12.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Радо
12:58 11.12.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Гърбица отпред, свински бузи комплект
13:32 11.12.2019
14 друм
10:16 12.12.2019