Last news in Fakti

10 Юли, 2012 16:51 1 779 0

Четирима се натровиха с фрапе в Благоевград

  • натровиха-
  • фрапе

В късния следобед в понеделник в Спешно-приемно отделение в Благоевград са приети три жени със симптоми на хранително отравяне. Час по-късно е приет още един пациент със същите симптоми. Общото между всичките случаите е, че и четиримата са консумирали фрапе в едно и също заведение – „Парти тайм“, в близост до студентските общежития в Благоевград. Пострадалите са хоспитализирани в инфекциозното отделение, съобщи E79news.

Шефът на отделението – доктор Лили Несторова, сподели специално за E79news: „4-ма човека пили едно и също питие - фрапе с прясно мляко получават хранителна интоксикация.Още след реанимация състоянието им се подобрява и днес вече се чувстват добре, което говори , че са касае за хранителна интоксикация, която вероятно е стафилококова”

Управителят на „Парти тайм“ - Красимир ДИМИТРОВ, заяви: “Сервитьорката, готвачката и нейната майка са били вчера втора смяна и идват в 16:30 на работа. Преди това са били в квартирата на сервитьорката,защото са съседи. Там са си правили фрапета и със самото им постъпване на работа са получили неразположение”

В заведението незабавно беше извършена цялостна проверка от Областната дирекция по безопасност на храните. Д-р Калина Милушева,ОДБХ-Благоевград, сподели пред екипа на E79news, че наличното в заведението мляко е в срок на годност. „Представени са ни придружаващите документи, не е нарушена целостта на кутиите. Ще се взема и натривка от ръцете за изследване на хигиената”, допълни д-р Милушева

Резултатите от лабораторните изследвания ще станат известни в началото на следващата седмица. На обекта е издадено предписание за извършване на основно хигиенизиране на хладилниците и контактните повърхности, както и да се учести мониторинга на температурата на съхранение на продуктите в обекта, съобщиха от ОДБХ-Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА