Last news in Fakti

20 Януари, 2020 14:48 10 972 27

Нов удар за Хари след шамара от Кралицата

  • принц хари и меган маркъл-
  • принц хари-
  • мегзит-
  • меган маркъл-
  • кралското семейство

Какво ще се случи с финансите на Съсексови след Мегзит?

Нов удар за Хари след шамара от Кралицата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Канада, която засега приютява семейството на принц Хари, медиите не говорят много за някои аспекти на гостоприемството си, макар че самият премиер Джъстин Трюдо пое като лична мисия контрола върху това какво се случва с двойката на негова територия.

„Много канадци симпатизират на принц Хари и жена му, но трябва да се обсъди обезпечаването на тяхната сигурност“, каза политикът, от което стана ясно, че ако той започне да харчи по милион за годишната им охрана, данъкоплатците едва ли ще бъдат очаровани.

Освен това Хари ще трябва да премине през всички стандартни имиграционни процедури в Канада, ако двамата с Меган и Арчи имат желанието да се установят трайно в Страната на кленовия лист.

Принцът не може да използва статута на баба си. Всеки британски монарх автоматично - ex officio – е монарх и на Канада. Но само той – никой друг освен него няма юридически статус в страната, която е парламентарна монархия в лична уния с Великобритания. Елизабет Втора не е гражданка нито на Великобритания, нито на Канада, нито на която и да е държава – поради простата причина, че е владетелка и е символ на властта.

В Австралия и Нова Зеландия Хари има законни основания да поиска специален статус като наследник на короната, докато в Канада няма закон за приемственост – за разлика от Великобритания и бившите ѝ колонии. И ако той наистина има желание да живее като средностатистически съпруг и баща – въпреки че това никак не личи от неговия нов уеб сайт, няма проблем това да се случва в Канада.

Хари и Меган обаче едва ли имат намерение да свият разходите си. Те може и да се лишат от постъпленията, идващи от кралския грант – повече от 2 милиона лири, но за 2019-а само 5 процента от общите им разходи, но нито за миг не са показали, че имат намерение да плащат от джобните си за доживотната охрана, чиято издръжка възлиза между 600 000 и 1 милион лири на година.

Двамата обявиха, че няма да „изоставят“ международните ангажименти, които са им „спускани“ от Нейно величество. А това означава пътешествия за 130 000.

Хари все така ще дели с баща си и брат си доходите от херцогството Корнуъл, които възлизат на 2-3 милиона. Но рижият внук на Елизабет II може и да пие една студена бира, ако татко му реши да му дръпне ушите заради това, че не слуша баба си, тъй като Чарлз по право – тръгнало през 1337 година от Едуард Трети, е единственият собственик на Корнуъл.

„Това е най-добрият грабеж в историята – Меган просто открадна принца и беше достатъчно“, написа журналистът от BuzzFeed Исак Фицджералд. Няма съмнение, че тъкмо на Меган е била идеята да хвърлят медийната бомба за тяхното оттегляне от кралските задължения в навечерието на 38-ия рожден ден на етърва ѝ Кейт Мидълтън. По-младата височайша снаха, която се кани да „дели с широката общественост лични моменти от живота“, за да „разтърси“ 11-те милиона последователи в Инстаграм, е лишена от каквито и да било задръжки.

Джина Нелторп-Коун, която се познава с Меган от 2014-а покрай сериала „Костюмари“, дава впечатляваща оценка за херцогинята, която съвсем скоро ще остане без титла. „Тя е умна и прагматична жена с ярка индивидуалност и силен характер, а не наивно момиче, каквото се опитват да я изкарат някои медии. При нея всичко е добре обмислено и планирано. Не желае да живее с бюджет, подписан от кралицата, а и в двореца ѝ доскуча. Винаги е умеела да къса семейни връзки – миналото ѝ го доказва. Помогна ми да осъзная как се пробива в киното. Общува с хората така, че с лекота ги убеждава в собствената си значимост“.

След финала на участието си в „Костюмари“ Маркъл плаща на Джина, която става неин бизнес консултант. „Въобще не останах учудена, когато разбрах за флирта ѝ с Хари. Нямах никакво съмнение, че той ще се влюби в нея. Но от личен опит знам, че Меган преди всичко иска кариера. За да го постигне, ще измъкне Хари от собствената му среда без да се колебае. Неслучайно каза от името на двамата: „Ние се готвим да променим света“. Но да бъде член на кралското семейство е повече, отколкото Меган може да понесе. Никога не се е интересувала от историята и традициите на английския двор. Славата винаги я е привличала, но не ѝ перспективата да спазва безкрайните правила, които са задължителни за „позицията".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само..

    55 2 Отговор
    ...да не я самокатастрофира,като майка му на Хари

    Коментиран от #20

  • 3 Ггггг

    58 5 Отговор
    С една дума... к.рва
  • 4 Камила

    33 2 Отговор
    Шамара,ще е като тръгне да пътува под някой мост.
  • 5 ддд

    21 37 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    Не е баш така. Момичето не желае да е на повикване за всяка прищявка, иска си време за семейството, което не й се дава нито пък й се дава избора какво и как да прави. Натяква й се, че щом й плащат тя е задължена и точка. Ето, вместо да ги освободят от ангажименти и да не им плащат за това, да ги оставят да живеят по своя си начин, дъртата сврака ги унижава по най-долен и злобен начин, отнема титли, отнема даже военните му звания и милионите си иска. Долно и подло е, показва само колко са зле там, какво като имат пари, но нямат душа.

    Коментиран от #7

  • 6 Сеиф ал катран ибн сивак

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    Никой не ги мисли хасанчо, Просто такива са новите!!! Теб съответно това не те интересува ИЧ и Доказваш себе си по най добрия "начин" Както само ти можеш!!!!!!!!!
  • 7 Са ще му е трудно

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "ддд":

    Да живее само с по 1-2 милиона на година. И да плаща наем сметки абе ужас.
  • 8 лорд Бъкингам

    50 7 Отговор
    Следващия урок за Хари ще е, когато черната перла го напусне или му тури рога. Заради жена не се правят такива жертви. Тази колкото и да е добра в кревата винаги ще се намери и по-добре. Глупчо, мандръсай която поискаш в качеството на принц и си глей кефа!
  • 9 А-у нас

    11 1 Отговор
    Б.Х за Хари
  • 10 Бачо Киро

    13 19 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    Всъщност си доста в грешка. Булката си е изкарала пари достатъчно, че да не чака на дъртия бабек и да и козирува заради разни тъпи и напикани традиции. Въобще не и дреме за британските кралски тъпотии. Тя си е получила принца, известността и няма никакъв зор да тича за всяко повикване на дъртофелницата, че и да спазва 1001 олигофренски правила на гламавите идиоти. Не тя, Хари е този, който не е изкарал собствени пари. За негов късмет обаче, жена му е напечелила достатъчно, спокойно. На Хари баба му можеше просто да му вземе титлите, както те пожелаха, но явно са решили да му натрият носа. Ако се беше оженил за патка като другия, можеше и да им мине номера, но туй дребното е достатъчно отракано и въобще няма да им мине номера.

    Коментиран от #13

  • 11 Driving pleasure

    32 4 Отговор
    абещо трябват толкова много думи да се напише, че мелезявата е просто една шавлива златотърсачка? Жалко за Рижия, поредния оръстен от любов идиот...
  • 12 Явно е доста трудно...!

    14 3 Отговор
    Да си принц...! (Съжалявам Рижко...!)
  • 13 Бесен

    33 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    баче в грешка си, мелезявата златотърсачка е припечелила 5 милиона от кариерата си, като вероятно голяма част от тия пари вече ги няма.
    Рижко е тоя с кинтите - къдя 20-25 милиона паунда го спрягат да има, ама с такава ковра ще ги профука за норматив. Такова поакано с претенции като нея не е евтино!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Име

    3 18 Отговор
    Тоя дъртия вампир няма ли да гушва букета? Зла бабичка, кой знае на колко девици кръвта е изпила.

    Коментиран от #23

  • 16 Сикрет блогът

    16 8 Отговор
    Бабушка Елизабет знае как да решава проблеми с неудобно съблечени принцеси без корона!
    Поглеждайки назад в историята, тя съвсем необезпокоявана ликвидира сестра си, а по-късно същото прави и с Даяна! И в двата случая следи към нея няма...а убиеца винаги е вътрешен човек...в случая не се учудвайте ако видим скоро в новините задържан за убийство актьор от продукцията, в която се е снимала вече бившата херцогиня!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Задава ли си въпроса някой..?

    13 2 Отговор
    Защо кралицата толкова години, не е уличена в изневяра или нещо подобно...! Значи, след като си си вързал,, гащите,, за кралството и неговите порядки ти си длъжен да ги спазваш..!Знае, че,, Ушко Грозникоф,, какъв е, но отива, защо в смисъл че е с,, дъртото. Ками,,..! Като.не ти отърва, оставаш си някакъв благородник или средностатистически ,, англичанин,, и си спокоен за живота си...!
  • 19 Гого

    30 1 Отговор
    Единствената жена която от принц го превърна в жаба.
  • 20 4444

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само..":

    Има го като вариант. Да падне самолета от Канада.
  • 21 Сънчо

    10 2 Отговор
    Много зле се прецака Хари.Ма и на ония гламави англичани традициите са...неам думи.До го лишат от титли, щото последвал жена си.Чудно!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ели Момчилова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Име":

    Какво безумие си написал?

    Коментиран от #25

  • 24 Анонимен

    4 2 Отговор
    А бе 143 тона злато са изчезнали след смъртта на кадафи.... Къде ли са и у кого.... Тия не разбраха ли че крале, кралици е отживелица.... До кога ще им се плаща само щото са крале 13 кралски фамилии владеят светът.... Кралицата дали ще им прости че жените им са не от кралски семейства,,, а от простолюдието.... Защото колкото и умен да си, за тях си крепостен селянин.... Да забравят че хората са им длъжни.... Тя живее още в оня свят на кралица.... Въпросът е с какво я поддържат......
    Баста бе рептили.... .
  • 25 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ели Момчилова":

    Кое не е верно? Даже съм забравил да напиша, че е долен хермафродит и трябва да и се извърши екзорсизъм, даже на цялото семейство, гадни джумерки. Така както я гледаш спаружена кой знае колко убийства е поръчала за да се покрият разни тайни. Лейди Даяна да не мислиш, че и се е случила "случайна случка." Младото семейство е по-добре далеч от тази долна паплач. Няма да е лошо и да внимават, че не се знае какво самоубийство може да им се случи, злата вещица не прощава.
  • 26 Йорго

    5 2 Отговор
    Същата съдба като Даяна ще има Меган
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.