Last news in Fakti

20 Юли, 2012 18:47 1 576 0

Направиха копие на Колизея от "Лего"

  • lego-
  • лего-
  • колизеум

 

Австралийски музей получи копие на римския Колизей, направен от "Лего".

Автор на композицията е популярният конструктор Раян Макнот. За построяването на копието на Колизея той е използвал 200 хил. детайли "Лего". Макнот е изпипал всичко в големи подробности - край неговия Колизея могат да се видят дори фигурки на туристи, купуващи си сладолед, и други, които се снимат с аниматори, изпълняващи роли на гладиатори.

Има също дървета, фонтан, животни. Във вътрешността на древния амфитеатър пък има гладиатори и зрители, които ги наблюдават, както и работници, занимаващи се с реставрирането на Колизея.

Макнот свършва работата си по Колизея в края на юни и сега предоставя творбата си на музея "Никълсън" в Мелбърн. Посетителите ще могат да се радват на неговия "Лего" Колизей до януари 2013 г. Макнот е автор и на други мащабни творби, направени от "Лего", сред които и копие на самолет Airbus A380 на австралийската авиокомпания Qantas. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА