16 Февруари, 2020 20:12 9 169 14

Как е изглеждала на младини най-красивият в света 88-годишен модел (СНИМКИ)

  • модел-
  • кармен дел'орефис-
  • най-красивата

Кармен Дел'Орефис е минала през много трудности

Как е изглеждала на младини най-красивият в света 88-годишен модел (СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

В съвременната модна индустрия моделите могат да работят малко по-дълго, отколкото в миналото. 30 години е границата за модния свят. Уви, това е горчивата истина на подиума.

Има една дама, която обаче разбива всички стереотипи още през 70-те години.

Това е Кармен Дел'Орефис. Тя е 88-годишен модел, за който времето сякаш е спряло.

Бъдещата голяма звезда е родена в Ню Йорк през 1931 година. Баща ѝ е професионален цигулар. Въпреки интелигентната си професия обаче, той изоставя съпругата си и невръстната си дъщеричка и заминава далеч. Майката на Кармен я отглежда съвсем сама.

През 30-те години в Америка не е лесно да се живее. Това е времето на голямата депресия. Парите и работата са били дефицит, а семейството на Кармен живеело на границата на бедността.

По-късно манекенката сама разказва как тя и майка ѝ занесли шевната машина в заложната къща, за да платят дълга за апартамента в който живеели. Тя споделя как са просили пари, за да платят тока си, а по-късно е прекарала няколко седмици в интернат.

Въпреки трудностите Кармен учи в балетно училище и мечтае за голямата сцена от малка. Майка ѝ не подкрепяла ентусиазма на щерка си и не пестяла остри коментари към нея. "Наричаше ръцете ми лапи, а самата мен, грозно дълго патенце", признава тя.

Кармен наистина била по-висока от всичките си връстници и се отличавала с огромна красота и аристократично излъчване. Тя никога всъщност не е била грозното патенце.

Когато Кармен Дел'Орефис е на 14 години, асистент фотограф от списание Vogue предлага на момичето да участва във фотосесия. Мъжът я видял на улицата и веднага разбрал, че в нея има потенциал.

Снимките не били с голямо качество, но Кармен не се отказала. Нейният кръстник лично изпратил снимки до главния редактор на лъскавото списание, тъй че той да ги разгледа отново. Тогава Кармен се изправя за втори път пред обектива на фотоапарата.

На 16 години тя за първи път се появява на корицата на сп. Vogue. Тя все още е сред най-младите модели, красили корицата на това издание. Самата Кармен обаче въобще не харесвала тези си снимки и дори с години плачела, докато ги гледала.

Кармен Дел'Орефис имала идеална фигура по стандартите на Vogue. Постоянното недохранване и балетното училище оставили своя отпечатък върху нея. Кармен през целия си живот е била слаба, а фигурата ѝ никога не се е променяла драстично.

От 1945 година до 1963 година Кармен работи непрекъснато. Тя дефилира по модния подиум, ходи в командировки и краси корицата на десетки модни списания.

Въпреки търсенето от страна на работодателите, Кармен обявявя края на кариерата си, когато е на 32-годишна възраст. Тя искала да си тръгне, когато е на върха и да обърне повече внимание на съпруга си. Имала желание да се отдаде на отглеждането на дъщеря си.

През 70-те години обаче тя попада на модно ревю с Норман Паркинсън и тази среща променя света ѝ.

Кармен изглеждала невероятно за възрастта си и нямало никаква реална причина да се откаже от любимата си професия. По това време третият брак на модела се разпаднал и дъщеря ѝ станала напълно независима.

Кармен никога не е била вкопчена в младостта си и не е крила сивата си коса. Когато тя започнала да побелява, Кармен я подчертала с платинени нюанси и направи прическата свой отличителен белег. Тогава започнал и нов етап от кариерата ѝ.

През 40-годишната си кариера Кармен Дел'Орефис работи за Dior, Vogue, Rolex и е лице на козметиката Lancester. Тя пише книги за възходите и паденията си, а в нейна чест по повод 80-ия ѝ рожден ден бе направена изложба в Ню Йорк.

Организаторите на събитието събраха всички корици на Кармен. Тя вече е на 88 години. Вече не позира пред камерите, но е твърдо решена да живее до 100 години. С нейната воля и характер, изглежда, че това е изпълнима задача.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквето

    15 36 Отговор
    Ще я пълня като пуйка !

    Коментиран от #2, #3, #6, #7, #8, #9, #10

  • 2 Ти си извратеняк бе, бабо*еб!

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тиквето":

    Тотално изтрещял си, човече! 😀 Пий си редовно хапчетата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тиквето":

    Ти да не си бойко Борисов бе, и с какво ще я пълниш
  • 7 Хайл

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тиквето":

    Макроне ти ли си ????
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 В два варианта пуйка

    5 2 Отговор
    Или тлъста, или кожа и кости..! (Красива е, някой геро ще намаже,, с лубрикант,,..!!!)

    Коментиран от #12

  • 12 Лубрикант

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "В два варианта пуйка":

    Ти е мозъка !

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лубрикант ти е...!

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лубрикант":

    По скоро твоя, заядлива стара сврако...!