Last news in Fakti

29 Август, 2012 16:34 20 670 12

Стотици дариха кръв за прерязания с джет, вече диша сам

  • благой-
  • прерязан-
  • джет-
  • д-р вяра церовска
Стотици дариха кръв за прерязания с джет, вече диша сам - 1
Снимка: Фейсбук

Стотици дариха кръв за прерязания с джет, вече диша сам. Това съобщи директорът на пернишката болница д-р Вяра Церовска.

“Такова нещо не съм виждала досега. Толкова много хора дойдоха да помогнат, че се е наложило да ги връщат от кръвна банка. Сред донорите е имало млада майка, която все още кърми. Само 6 от всички обаче са били с тази кръвна група, която е много рядка. Благой е с АБ резус фактор отрицателен”, поясни Церовска, цитирана от "Мироглед".

На е взета и кръв от тийнеджъри, които тежали под 50 кг. Готовност да помогнат на Благой са изразили и кръвните центрове в Кюстендил, Благоевград и Военна болница. От цяла България пък се обаждали в пернишката болница да се интересуват как е пострадалия.

Състоянието на Благой е стабилно, но той все още не е вън от опасност. Медиците са преодолели пневмоторакс на белия дроб и са махнали апарата за командно дишане. Сега младежът диша само с помощта на кислородна маска. Лекарите се борят и да предотвратят тежки инфекции, които могат да се появят от разкъсаните тъкани.

“Момчето продължава да поддържа температура от 37,2 градуса. Правим всичко възможно да предотвратим усложнения”, категорична е Церовска.

Благой пострада докато плувал в язовир “Лобош” в неделя. Тогава той бе пометен от моторна лодка на столичани, които карали водни ски.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шофьорът

    21 0 Отговор
    Моето уважиние към всички отзовали се кръводарители.Браво!Работя в болница и знам колко е важно да разполагаш в момента с необходимата кръвна група.Не познавам пострадалия но му пожелавам бързо възстановяване!
  • 2 comment

    15 0 Отговор
    Кръв не се отказва никога, дори и на врагът!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Любомир Стефанов

    14 0 Отговор
    Аз лично вече два пъти съм ходил да дарявам кръв, просто ей така да има :)

    Коментиран от #5

  • 4 Чакалов

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "comment":

    -ГСП-(Груба Селска Простотия)-тоо и за гъ.а тъй коворят-ще опиташ ли.....едно от двети.... ;)
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Любомир Стефанов":

    znachi imash goliamo sarce.bravo.
  • 6 диан

    2 0 Отговор
    НЕЕ ДЖЕТ
    тои не може да те нареже те нямат перки
  • 7 марто

    0 2 Отговор
    келешът беше пиян и се хвана за лодката на въпросния човек,който тегли с водни ски общо взето ,който си поиска да бъде теглен ,но този келеш беше пиян!
    дано се оправи,за да види каква глупост направи!
  • 8 БЕРОЕ

    3 0 Отговор
    И каквото е бил пиян, като е пиян не заслужава да живее ли , е.аси тъпаците има по нашите земи да ви имам логиката .Човека се е забавлявал пиинал е , станало е ицидент дали по негова вина или на някой друг станало е ... ДАНО СЕ ОПРАВИ
  • 9 topol4o1

    0 0 Отговор
    i kato e pian kakvo mi tarsi v vodata i sega 4oveka sas skutera 6te go razpanat i 6te izmisliat drugi prostotii s kontrola na tazi deinost.dano se opravi mom4eto no v slu4aia si e vinovno ala drug 6te go otnese
  • 10 nati

    3 0 Отговор
    Свалям шапка на всички,които спасяват човешки живот-и на лекари,и на кръводарители!
  • 11 Соян

    0 0 Отговор
    Ш...няка с лодката отново ли е неизвестен,той какво направи за момчето? Докога всички ще премълчават за безобразията и своеволията на всички к...лета, направили по-някой и друга пачка и превърнали си в лебеди,но и на лебедите им падат главите като на всъка друга патка.
  • 12 Веселина Маринова

    0 0 Отговор
    Не познавам момчето , но му пожелавам бързо възстановяване и без никакви усложнения ..и , ако мога да попитам а къде е виновника за този нещастен случей ?