Last news in Fakti

30 Август, 2012 13:38 1 504 1

Няма да посягат на „Ну, погоди!”

  • ну, погоди

Руската държавна телевизия опроверга съобщението от вчера, че прочутият анимационен филм „Ну, погоди!” ще бъде цензуриран или пък ще бъде изместен в късните часове.

„Ну, погоди!” е културна ценност заяви зам.-председателят на Роскомнадзор Максим Ксензов на работна среща с представители на медиите.

Все пак „Законът за защита на децата от информация причиняваща вреди на здравето и развитието им” ще влезе в сила в началото на септември, убеден е председателят на Роскомнадзор Александър Жаров. Той подчерта, че законът е подписан от президента преди половин година, но все пак смята, че са възможни промени в него.

Законът за защита на децата беше приет в края на 2010 г. и подписан от президента Дмитрий Медведев през февруари 2011. Законът забранява разпространението в печатни или аудио и видео формати на порнографски материали и въвежда възрастова граница "6 +", "1+ 2", "16 +" и "18 +". 

Последната категория включва информация, която може да се разглежда като насърчаване на незаконни или опасни за живота действия, употреба на алкохол, цигари, хазарт и проституция, и която поставя под въпрос семейните ценности и уважението към родителите.

Вчерашните съобщения за цензурирането на любимия на няколко поколения деца съветски мултфилм предизвикаха бурни реакции в руските социални мрежи. Немалък беше отзвукът и в българската блогосфера. Много хора във Фейсбук изразиха недоумение от „новината”, която се оказа фалшива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 к калчев

    0 0 Отговор
    Внимание господа ,я се поогледайте малко какво се показва по детските предавания и канали? Кое е по опасно, дали НУ ПОГОДИ или Американските безкрайни филчета в които постоянно се стреля и се говори за убийства и се извършват такива? Имаме познати в Канада ,че те казаха,(при нас такива филмчета са ЗАБРАНЕНИ и играчките ОРЪЖИЯ също са ЗАБРАНЕНИ,а при нас какво ще забраните господа ,и червената шапчица ли?