Last news in Fakti

2 Октомври, 2012 12:20 994 0

Президентът на Колумбия ще се оперира от рак на простатата

  • хуан мануел сантос-
  • колумбия-
  • рак на простата

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос ще бъде опериран от малък злокачествен тумор на простатата, с много силни шансове за пълно оздравяване.

Сантос съобщи на пресконференция, че операцията по отстраняването му ще бъде следващата сряда. Тя ще бъде извършена с местна упойка и след нея той ще се нуждае от възстановяване само няколко дни.

61-годишният президент увери, че ще продължи да изпълнява функциите си.

Той каза, че е спокоен защото ракът е открит навреме и лекарите дават шанс за пълно излекуване 97%.

Операцията няма да се отрази на физическата му кондиция, единствено му се препоръчва да не пътува няколко седмици.

Хуан Мануел Сантос е представител на една от най-известните политически фамилии.

За последните години това е петият случай на високопоставен политик от Латинска Америка, който се лекува от рак. Сваленият президент на Парагвай Фернандо Луго се лекува от лимфом. В началото на януари операция на карцином на щитовидната жлеза претърпя Кристина Фернандес де Киршнер.

На лечение се подложи и бившия президент на Бразилия. Да не забравяме и сериите от операции в Куба на президента на Венецуела Уго Чавес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА