4 Октомври, 2012 17:04 998 0

Атанасова иска 20 млн. лв. повече от Симеон Дянков

  • десислава атанасова-
  • здраве

Несериозно е и показва липса на всякаква отговорност от страна на работещите в аптеките да искат от хората доплащане за лекарства, които 100 %, т.е. изцяло, са реимбурсирани.

Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която бе на форум за грипа в Народното събрание.

От много време те знаеха с колко процента ще бъде намалена надценката, припомни Атанасова. За мен, сигналите за такива случаи на доплащане са безумие, възмути се министърът. В Изпълнителната агенция по лекарствата няма постъпили такива сигнали от граждани, а това е органът, който контролира аптеките и ако такъв пристигне ние ще го проверим, обеща Атанасова.

В сряда Бюджет 2013 г. бе представен от Министерството на финансите и ние ще имаме възражения. Ще поискаме повече пари за Фонда за лечение на деца, за инвестиции и капиталови разходи, поне още 5 млн. лева при определени 10 млн. лева за 2013 година и трето - за общинските лечебни заведения в труднодостъпни места, съобщи Десислава Атанасова. Общо ще поискам с 20 млн. лева повече за следващата година от министър Дянков и съответно от кабинета, заключи тя.

Президентът Росен Плевнелиев определи като балансиран, разумен и коректен проекта на Закона за държавния бюджет за 2013 г., публикуван вчера от Министерството на финансите. Пред журналисти президентът изрази удовлетворението си, че в проектозакона са предвидени повече средства за отбрана, за образование, в социалната сфера, както и в сектори, свързани с икономическото развитие на страната. По думите на държавния глава, армията ще получи за 2013 г. един разумен бюджет, а хората ще бъдат мотивирани.

"В сектор „Сигурност” работят над 110 хиляди души, а в армията - над 40 хиляди. Имаме войници, сержанти, младши офицери. Не може и няма да приема една малка група хора да монополизират и да манипулират с действията си прогнозите и плановете на правителството, както и моите като върховен главнокомандващ", заяви президентът Плевнелиев в коментар за предстоящо протестно шествие на военнослужещи от Легия „Раковски”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА