29 Декември, 2020 15:32 4 098 9

6 съвета за работа от вкъщи

  • работа-
  • вкъщи-
  • хоум офис-
  • съвети

Ето как да направите работата от дома по-успешна и ефективна, и как да не се чувствате самотни

6 съвета за работа от вкъщи - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако фирмата ви и професията ви го позволява, навярно от доста време работите от вкъщи заради пандемията от коронавирус. Това може да е огромно предимство - спите до по-късно, не се приготвяте за излизане, не се налага да стоите в трафика или да сте в претъпкания автобус, може да спестите пари от хранене и кафета, както и да работите, докато си лежите на топло. Но за по-социалните хора тази изолация може да е странна и те да се почувстват леко самотни, ако живеят сами. Ето и някои съвети от flagman.bg как да направите работата от дома по-успешна и ефективна, и как да не се чувствате самотни.

Почистете

Сега е задължително да се спазва много добра хигиена. Почистете мястото, от което работите най-често - бюрото, масата в хола, кухненската масичка и т.н. Трябва да дезинфекцирате и да работите на чисто място, което не е разхвърляно - ако е много разхвърляно, вие губите фокуса си.

Не смесвайте релакс и работа

Изкушаващо е да работите от леглото, особено сутрин, когато още ви се спи, но не е препоръчително да го правите. Може да го направите за кратко, но е хубаво мястото за работа и мястото за почивка да са 2 различни места и да не се смесват. Ако си почивате в леглото или на дивана пред телевизора - работете на бюро или на кухненската маса. Свързвате леглото и дивана с развлечения и релакс, така че отново ще загубите фокус, а може и да ви се доспи.

Намерете удобен стол

Ако работите на бюро или маса, важно е да си вземете удобен стол. На дивана или леглото се прегърбвате, не е препоръчително да работите от там. Вземете си най-удобния мек стол с хубава облегалка. Ако нямате, може да си поръчате, особено ако ще работите от вкъщи за дълъг период.

Облечете се прилично

Естествено, не е нужно да слагате официалните костюми, токчетата и да се гримирате. Но все пак - не е хубаво да работите по пижама или с най-старите и скъсани дрехи. Ако сте с анцуг или пижама, ще сте по-мързеливи и ще се разсейвате. Заложете на спортно и удобно облекло, но не на домашно.

Награждавайте се

Вкъщи може да си хапвате и пийвате кафета и сокчета по всяко време. Когато свършите някоя по-трудна задача или се изморите, дайте си 5-10 минути почивка, в която да изядете нещо вкусно, което обичате. Ако се грижите за фигурата си старателно и не искате да прекалявате с хапването, нека наградата след свършена задача е прекарване на 5-10 минути в социалните мрежи или гледане на трейлъри, пише teenproblem.bg

Общувайте

Ако ви е прекалено самотно и сега няма как да се виждате с приятели и роднини, в обедните почивки или в кратките почивки, които си давате - говорете с тях по телефона или Skype. Най-добре е да ги виждате на камерата, така ще се развеселите.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бачках с ковид

    3 0 Отговор
    Вкъщи мога да псувам шефа по 24/7
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Е венелинО

    0 0 Отговор
    да ти го НаМаАм четврътиг,па и Без контрагайка