Last news in Fakti

12 Януари, 2021 13:35 2 388 6

Грешките, които допускаме на първа среща

  • първа среща-
  • грешки-
  • какво да не правим-
  • допуснати грешки-
  • съвети

Вижте как да ги избегнете

Грешките, които допускаме на първа среща - 1
Снимка: shutterstock

Първите срещи с нов партньор са вълнуващи и изключително важни, защото както всички знаем, първото впечатление се създава точно тогава и само за секунди можеш да го събориш. Няма правилна рецепта за добро поведение и перфектна първа среща, но има някои бейсик грешки, от които трябва да се поучим и да не ги допускаме.

Ето кои са те:

Не съдете за човека отсреща по външния вид

Често се случва да си пишете с някого и на първата ви среща да се окаже, че не е толкова красив, колкото на снимките в социалните мрежи. Това е нормално. Живеем в дигитално общество, където Фотошоп-а не е забранен със закон. А може би трябва, защото се получава раздвояване на личността - един си в социалните мрежи и съвсем различен на живо. Плашещо е. Въпреки това не съдете хората по външния вид, а се опитайте да ги опознаете. Може пък именно той да е вашия човек.

Никога не питайте "Защо си нямаш гадже?" на първа среща

Отговорите могат да бъдат различни - разочарован/а е, отдал/а се е на кариера или просто не й/му върви в любовта. Дори и в него да е грешката, той никога няма да си го признае на първа среща. Та дори и на хилядната, отново ще каже, че го прецакват, а той е божа кравичка. Има хиляди други начини да разбереш дали грешката е в него или не. Опознай го/я.

Не говорете за секс на първа среща

Ако повдигнете сексуални теми на първа среща рискувате да ви помислят за лесен/лесна. Дори и да искате денят да прерасне в нещо повече, недейте да го показвате, защото шансовете ви се намаляват. Много глупав въпрос при запознанство и не само е: "С колко жена/мъже си спал/а?". Честно ли очаквате той/тя да ви даде точната бройка и дори и да ви я даде, каква стойност ви носи тази информация? Както много хора казват - важното е не какво е било преди мен, а какво ще бъде след мен. Просто се постарайте след вас да няма никой/я друга! А за сексуалните възможности на човека отсреща ще разберете с времето.

Забранени са въпроси относно деца, семейство и планове за бъдещето

Крайно отблъскващо е да попитате човек да първа среща дали иска деца, кога, колко на брой, кога иска да се омъжи/ожени и коронния номер - дали те харесва. Няма нужда да питаш дали има симпатии към теб, защото фактът, че е излязъл на среща именно с теб е достатъчно показателен. А ако зададеш въпрос за деца, семейство и бъдещи планове с настойчив и очакващ тон, не очаквай да ти звънне отново.

"Ще ме черпиш, нали?" или "Всичко мога да си поръчам, нали ти плащаш?"

Грешно е да очакваш човекът отсреща да ти е длъжен с нещо. Определено ако поискаш да те почерпи, да ти плати таксито и след това да ти даде малко джобни, че очакваш заплата, ще те помисли за златотърсач/ка. А и хората са го казали - безплатен обяд няма. После не се знае какво ще поиска в замяна. И дали можеш да му го дадеш. Не се обременявай с подобни задължения и бъди точен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 3 Отговор
    човек трябва да е РОМАНТИЧЕН на първата среща както и слет това да подари букет рози на приятелката да й направи комплимент да я заведе да гледат някой романтичен филм да поговорят и така всичко е идеално и стават нещата

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 PAДИО EЛTO

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    мене ме oпънaха едни в киното и не ми подариха рози
  • 4 Анонимен

    5 1 Отговор
    До коментари 1-3 (които са от един и същ човек, списвач във факти.бг): не те ли е срам да тролиш в собствения сайт, само и само да събереш повече коментари? Унизително.
  • 5 За каква, възраст

    2 1 Отговор
    И категория, все пак става на въпрос....?!
  • 6 Дългия

    5 0 Отговор
    Милено,ти си БЕЙСИК тъпа!