Last news in Fakti

6 Декември, 2012 12:40 1 197 0

Очертава се ожесточена борба за статуетка "Грами"

  • музиканти-
  • награда

Вече са ясни номинираните, който ще се борят за спечелване на статуетка от престижните награди „Грами”. За разлика от миналата година, когато Адел доминираше в повечето основни категории, то тази година се очертава ожесточена борба между музиканти от мъжки пол.

Всички актуални стилове имат представители в най-престижните категории на наградитe, където могат да се срещнат имената на  Кание Уест, Jay-Z, Франк Оушън, Дан Ауербах от The Black Keys, Mumford & Sons и fun.

Разбира се не липсва и женско присъствие в номинациите , като в една от най-оспорваните категории – Запис на годината, за отличието ще се борят Кели Кларксън със "Stronger”, Fun. с "We Are Young", The Black Keys с „Lonely Boy”, Gotye feat. Kimbra “Somebody That I Used To Know”, Франк Оушън с “Thinking About You” и Тейлър Суифт с “We Are Never Gonna Get Together”.

Ситуацията в категорията за албум на годината също е много деликатна, където номинирани са: The Black Keys (El Camino), fun. (Some Nights), Mumford & Sons (Bebel). Франк Оушън (Channel Orange) и Джак Уайт (Blunderbass).

Участниците, които ще се борят за спечелване на статуетка „Грами” са разпределени в цели 81 категории. Желаещите да се запознаят с всяка една от тях, могат да го направят тук.

Победителите от надпреварата се определят чрез гласуване на членовете на Академията за звукозапис на САЩ, чийто представители присъждат наградите „Грами”.

Оициалната церемония по връчването на 55-ите награди "Грами" ще се проведе на 10 февруари 2013 г. в Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА