Last news in Fakti

19 Декември, 2012 21:59 1 337 1

15 август става Ден на спасението

  • ден на спасението-
  • лекар

Правителството обяви 15 август за Ден на спасението. На тази дата ще се оказва признателност и почит към саможертвата на загиналите при спасяване на човешки живот.

От 2004 г. именно на 15 август в много лечебни заведения в страната неформално се отдава почит към лекарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

С обявяването на датата за Ден на спасението се цели да се окаже признателност и да се даде израз на уважение и обществено признание към медиците, полицаите, огнеборците, минните, планинските и водните спасители, както и към всички други българи, загинали при спасяване на човешки живот, обясниха от Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Спасението на човешкия живот е градивен материал на нашия геноцид. Всички знаеме формулата на Хемингуей "за кого бият камбаните", - поне тези които са се образовали преди демокрацията. В тази връзка може да се формулира - кой издържа Ариел Шарон в скъпо струващата кома? Знаем че евреите прибират принадената стойност, открито от тяхен гуро, но с българите са най усърдни. На нас ни вземат пактически всичко, като ни остават толкова, колкото да може геноцида ни да бъде по болезнен. Тъй че издръжката на това прасе е върху всички хора, с едно уточнение - най вече върху нас, защото плащаме с насъщтния си, а не с излишествата. Да ги убиеме!