Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 19:03 4 430 13

Гърция ще изкушава туристите това лято с...

  • гърция-
  • халкидики-
  • санторини-
  • остров-
  • почивка-
  • оферта

Туризмът в южната ни съседка прави опити да се възстанови след пандемията

Гърция ще изкушава туристите това лято с...  - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцки хотелиери вече обявиха стратегията си за привличане на туристи за предстоящия летен сезон. Най-примамливата оферта е при резервация на три нощувки да получим четвърта напълно безплатно. Същият бонус ни очаква и ако си резервираме 5 вечери в апартамент, пише pochivka.blitz.bg.

В социалните мрежи изобилстват и други оферти за почивки в южната ни съседка, с които хотелиерите в страната се опитват да възстановяват поне част от приходите си, намалели с 80 на сто заради пандемията.

Сред примамливите предложения е престой в луксозен апартамент в Аспровалта – едва на 120 км от България. Мястото е с капацитет шест души, като за тях е осигурен и безплатен паркинг.

Четири нощувки в хотел на Санторини пък ще ни излязат 495 лв. на човек. Автобусната екскурзия е планирана в периода 20 – 26 юли, като освен престоя и закуската, в нея влизат още фериботните такси.

Организаторите са помислили и за допълнителните разходи покрай задължителния PCR тест. Те гарантират, че напълно ще поемат цената му, като ще попълнят онлайн и декларацията с QR код, необходима на всеки чуждестранен турист при влизане в страната

В Гърция планират да приемат летовници от близо и далеч само срещу отрицателен PCR тест.

Така задължителната до момента 7-дневна карантина ще отпадне за всички желаещи да отмарят по бреговете на Егейско море.

В ”плана за безопасно пътуване” на страната влизат и ваксините срещу COVID-19.

Именно започналата имунизация срещу вируса в Гърция и държавите, чиито граждани най-често я избират за своята лятна почивка, връща надеждите за осъществяването на добър летен туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    44 1 Отговор
    Сега гледах цените на СПА- та във Велинград , и като видх цените получих лек инсулт !!Нощувката колкото една пенсия !!!!!

    Коментиран от #2, #7, #8

  • 2 Така е в бегето със сичко

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Всичко е на грабеж и да идва следващия заблуден😂😂😂😂
  • 3 Успех на гърците аз отивам на майка

    6 15 Отговор
    Турция там е раяя
  • 4 , Мумите,, от занаята

    12 3 Отговор
    Да се готвят за, сезона, дано не го,, до чакат,,.....!
  • 5 Матей

    15 8 Отговор
    Ще изкушават с ковид-стационари и карантинни арести,добре дошли в страната на ужасите.Гърците са наказани от световната върхушка задето толкова се бунтуваха и не искаха да плащат лихвите и външните си дългове,заплашваха да излязат от ЕС и да го дестабилизират.Затова и Ердоган ги заплашваше с война.Ще бъдат затворени докато съвсем се скапят и стигнат до нашето дередже,до кривата круша,нито ваксините ще ги избавят от тоя гнет ,няма начин да омилостивят световните джелати,които са ги отписали.

    Коментиран от #6

  • 6 Бегай обратно

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    в обора, пи-шл-игар.
  • 7 Грък рибар

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Точно затова ходим в Гърция.
  • 8 Факт

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Велинград е със скъпарски хотели, но излезеш ли от хотела цигания до шия-буквално.
  • 9 А бе

    13 5 Отговор
    Ако искат писиар и или ваксина ще имат да взимат гърчолята. Да морето име 100 пъти по добро от нашето и незастроено, но не на всяка цена.
  • 10 QR Виза

    15 3 Отговор
    Това е фейк нюз, ако изобщо има някакви туристи те изобщо няма да си прекарат спокойно, както ореди! Гледайте фактите не четете глупости за гръцките блянове и мечти, а фактите, те са сурови ! Гърците, ще заключат още един празен сезон за който само и единствено и категорично те са си виновни, така де тяхното правителство "Нова демокрация", което им докара новата реалност !
  • 11 Йозеф

    9 5 Отговор
    Гърците се навеждат яко, тази година планирам 3х10 дни в гръчко, никога вече гофноморие!
  • 12 имаджин

    2 1 Отговор
    За вас пенсионери: компаньонки по домовете! Услугата включва събличане, хранене и обличане!
  • 13 Хаха

    2 4 Отговор
    Гръцкото правителство ще ги закопаяе с тея условия, миналата година сме ходили с маски на плажа в гърция, но пък бяхме единствените чужденци в селото